Rio 2016: Rédli egy tussal nyert a független résztvevő ellen

Vágólapra másolva!
2016.08.09. 14:56
Rédli András egy tussal, 14:13-ra nyert a kuvaiti, de a mostani játékokon hazája olimpiai bizottságának felfüggesztése miatt független olimpikonként szereplő Abdulaziz al-Satti ellen a férfi párbajtőrözők első fordulójában, ezzel bejutott a legjobb 32 közé. A magyar versenyző 16.45 órától a francia Yannick Borellel vív a második körben.

Rédli az első három perc után 5:3-ra, míg a második etapot követően 7:6-ra vezetett, tehát izgalmas végjátékra volt kilátás. A harmadik három percben a magyar vívó 14:11-re elhúzott, így al-Sattinak rohannia kellett az eredmény után, amit szó szerint kell érteni, az utolsó másodpercekben ugyanis kétszer is Rédli felé sprintelt, hogy minél hamarabb megszúrja, ám a végén már nem maradt elég ideje.

„Megvan az első lépés, ez a legfontosabb. Az eredmény kicsit szorosnak mondható, de azt gondolom, kézben volt a meccs, a végén pedig már az idővel játszottam” – mondta az MTI-nek a 2014-es év Európa-bajnoka.

Rédli a második fordulóban a francia Yannick Borellel vív 16.45 órától.

„Jön a francia nagy fal. Nagyon jó formában van, ő az idei Európa-bajnok. Nehéz meccs lesz” – utalt a csaknem két méteres és száz kilós Borelre.

Boczkó Gábor és Imre Géza nem lépett pástra az első körben, a legjobb 32 között kapcsolódnak be a küzdelmekbe.

RIO 2016
FÉRFI PÁRBAJTŐR
EGYÉNI, 1. FORDULÓ
Rédli András–Abdulaziz al-Satti (független résztvevő) 14:13

2. FORDULÓ
16.15:
Boczkó Gábor–Alexandre Bouzaid (Szenegál)
16.45: Imre Géza–John Edison Rodríguez (Kolumbia)
16.45: Rédli András–Yannick Borel (Franciaország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik