Rio 2016: Pétervári-Molnár nem jutott be a legjobb 12 közé

Vágólapra másolva!
2016.08.09. 14:03
Pétervári-Molnár Bendegúz a negyedik helyen végzett a harmadik negyeddöntőben a férfi egypárevezősök között, ezzel nem jutott be a legjobb 12 közé. A magyar versenyző a folytatásban az alsóági középfutamban szerepelhet, ami azt jelenti, hogy a 13. helynél jobb pozícióban már nem végezhet.

Pétervári-Molnár szinte végig a negyedik helyen haladt, és bár az utolsó 500 métert „megnyomta”, még így is csaknem két másodperccel elmaradt a harmadik helyezett egyiptomi Abdelhalek Elbannától.

A magyar sportoló 6:52.80 perc alatt teljesítette a 2000 méteres távot, tehát 20 másodpercet javított az előfutamban elért idején.

A magyar versenyző a 9. legjobb eredményt érte el a negyeddöntőben, összesítésben mégis csak a 13. helyen végzett, mivel minden futamból az első három jutott tovább.

„A pálya közepén úszott el a továbbjutás, nem volt elég gyors az utazósebességem. Nem számítottam arra, hogy az egyiptomi ilyen jó lesz, meg is zavart, hogy előttem ment. Még soha nem kaptam ki tőle, főleg nem ennyivel. A folytatásban az a célom, hogy megnyerjem a C-döntőt” – mondta Pétervári-Molnár az M4 Sportnak.

A magyar versenyzőnek a C-döntő eléréséhez szerdán az első három között kell zárnia futamában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik