Rio 2016: Pattantyús négy szettben kikapott Li Pingtől

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2016.08.07. 16:46
null
A Li Ping elleni mérkőzésen Pattantyús (képünkön) az első és a harmadik szettben tudott egyenrangú partner lenni (Fotó: mob.hu)
A katari Li Ping négy szettben nyert Pattantyús Ádám ellen az asztaliteniszezők egyéni küzdelmeinek második fordulójában.

A 29 percig tartó mérkőzésen az első és a harmadik szett szoros volt, a másodikat és a negyediket viszont könnyedén nyerte meg a párharc favoritja, aki a 2009-es vb-n még kínaiként nyert aranyérmet vegyes párosban.

Pattantyús nem jutott be a legjobb 32 közé, ezzel a vereséggel befejezte olimpiai szereplését. A 37 éves Pattantyús második olimpiáján vett részt, négy éve Londonban helyezetlenül zárt, rögtön az első mérkőzésén vereséget szenvedett.

„Az első szettet nagyon sajnálom, a szervánál meggondoltam magam, hogy inkább egy biztonságit adogatok, de ebből nem jöttem ki jól – nyilatkozta a távirati irodának Pattantyús Ádám. – Bár két szett szoros volt, így úgy tűnhetett, akár nyerhető is a meccs, de ez csalóka volt. A kínai európai szofttal játszott, nagyon jól helyezte a labdákat, váltogatta az oldalakat és az ütés erősséget, nem tudtam, mikor milyen falsra számíthatok, az az igazság, hogy túljátszott.”

Pattantyús elárulta: a jövőben kicsit kevesebb időt fordít a játékra, de ha marad a mostani rendszer, megpróbálja megőrizni világranglistás helyezését, s akár a 2020-as tokiói olimpia is
szóba jöhet.

„De igazán azt remélem, hogy majd jönnek a tehetséges fiatalok, s megelőznek. Remélem, ezzel a két olimpiai szerepléssel sikerült motivációt adnom nekik” – fogalmazott.

RIO 2016
ASZTALITENISZ
FÉRFI EGYES, 2. FORDULÓ

Li Ping (Katar)–Pattantyús Ádám 4:0 (13:11, 11:3, 13:11, 11:3)
SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
1. FORDULÓ
Pattantyús Ádám–Kirill Geraszimenko (Kazahsztán) 4:1 (11:9, 11:9, 7:11, 11:7, 11:9)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik