Rio 2016: olimpiai bajnokunk visszavonult a válogatottól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.21. 15:42
null
Kis Gábor vigasztalta csapattársát a Montenegró ellen ötméteresekkel elveszített negyeddöntő után (Fotó: Szabó Miklós)
Az olimpiai bajnok magyar vízilabdázó, Kis Gábor bejelentette, hogy visszavonul a válogatottól.

„Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki támogatott az olimpia és az ezt megelőző időszakban. Nagyon sokan biztattatok, ami erőt adott még akkor is, amikor már tudható volt, hogy nem szerezhetünk érmet ezen az olimpián. Egy bizonyos korszak most lezárul az életemben, mert most játszottam utoljára a nemzeti színekben. Egy része ilyenkor meghal a szívemnek, mert az itt eltöltött idő csodálatos és remek élményeket adott” – írta Facebook-oldalán Kis Gábor.

„Volt amikor nagyon szép eredményekkel jöhettünk haza, volt amikor kevésbé, de a magyar válogatottban vízilabdázni mindig megtiszteltetés volt számomra. Hálás vagyok, hogy volt lehetőségem így búcsúzni a válogatottól, és nem egy sérülés miatt kellett végleg lezárni ezt a korszakot. Lehet, hogy nem olyan eredménnyel térünk haza, amiért jöttünk, de legbelül mégis győztesnek érzem magam, hogy olyan edzőkkel dolgozhattam, akik bíztak bennem, felnézek rájuk és tanulhattam tőlük... Fantasztikus csapattársaim voltak, akiktől olyan dolgokat kaptam, amelyeket sosem fogok elfelejteni és életem végéig tartást adnak, segíteni fognak.”

Az 1982-es születésű Kis Gábor 2008-ban Pekingben olimpiai aranyérmet szerzett a válogatottal. A 2007-es világbajnokságon és a 2006-os belgrádi Európa-bajnokságon ezüstérmet, a 2008-as málagai és a 2016-os belgrádi Eb-n bronzérmet ünnepelhetett.

A riói csapatunkból néhány napja Szivós Márton is bejelentette, hogy többet nem szerepel a magyar válogatottban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik