Rio 2016: nem duplázik Nadal, Del Potro a döntős

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.13. 22:21
null
Juan Martín del Potro így örült a döntőbe jutásnak (Fotó: AFP)
Juan Martín del Potro lesz Andy Murray ellenfele a riói olimpia tenisztornáján férfi egyesben, miután szetthátrányból fordítva legyőzte a férfi párosban nem egész egy nappal korábban aranyérmet szerző Rafael Nadalt.

 

JOBB A US-OPEN-GYŐZELEMNÉL

„Mindketten nagyon magas színvonalon játszottunk. Mindent beleadtam, így nincs más hátra, mint gratulálnom Del Potrónak a győzelméhez – mondta Nadal.”


„Nagyon sokat jelent ez a diadal számomra. Olyasmi ez, mint a US Open-győzelem. Sőt, még annál is jobb" – mondta a 27 éves argentin, hozzátéve, nem gondolta volna, hogy bejut a döntőbe, amely felé az út Djokovicson és Nadalon keresztül vezetett. A címvédő Andy Murray elleni vasárnapi fináléval kapcsolatban így nyilatkozott: „Ő az esélyes. Remélhetőleg tudok olyan gyorsan futni, mint ma.”
MTI

Andy Murray a vártnál simábban győzött Nisikori Kei ellen, így már csak egy lépésre van a címvédéstől.
Az elődöntő másik mérkőzése jóval nagyobb csatát hozott. A 2008-as pekingi olimpián egyéniben, Rióban férfi párosban aranyérmet szerző Nadal 7:5-re megnyerte az első szettet, a második viszont 6:4-gyel Del Potróé lett.

Az argentin a döntő játszmában a győzelem küszöbére ért, hiszen 4:4-nél elvette Nadal adogatását, ám aztán semmire elbukta a sajátját. A következő játékban Nadal 0:40-ről fordított, majd Del Potro hozta a szerváját, így tie-break döntött. Mégpedig Del Potro javára, hiába jött vissza ugyanis Nadal 0:3-ról, 2:5-ről és 4:6-ról, 5:6-nál saját szervája után szélesre ütött egy tenyerest.

A Londonban bronzérmet szerző Del Potro ezen az olimpián tehát döntőt játszhat. Nagy kérdés, hogy mennyire tudja magát kipihenni a holnapi döntőig.

Szintén három szett döntött női egyesben a bronzéremről, amelyet a Babos Tímeát kiejtő Petra Kvitová nyakába akasztanak. A cseh játékos az amerikai Madison Keyst verte meg.

RIO 2016
TENISZ
FÉRFI EGYES
ELŐDÖNTŐ
Del Potro (argentin)–Nadal (spanyol, 3.) 5:7, 6:4, 7:6
Murray (brit, 2.)–Nisikori (japán, 4.) 6:1, 6:4

NŐI EGYES
BRONZMÉRKŐZÉS

Kvitová (cseh, 11.)–Keys (amerikai, 7.) 7:5, 2:6, 6.2
KÉSŐBB
DÖNTŐ

Kerber (német, 2.)–Puig (Puerto Ricó-i)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik