Rio 2016: mindenki a babaolajos tongairól beszél – de miért?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.06. 09:58
Pita Taufatofua nevétől és képeitől izzik az internet a riói olimpia megnyitója óta. A tongai tékvandós olyan világhírnévhez jutott, amire biztosan nem számított. És ehhez csak le kellett vetkőznie…

Míg mindegyik ország képviselője szépen, lassan körbesétált a tökéletesen vasalt ruhájában az olimpiai stadionban, addig Pita megfürdött a babaolajban, felhúzta a nemzeti viseletet, és vonult. Úgy, mint senki.



Míg a férfi nézők a brazil popsztárnak, Anittának vallottak szerelmet a megnyitón, addig a hölgyeknek Pita lett azonnal a kedvenc olimpikonjuk – bár egyesek felvetették, gond lesz még ebből a sok olajból, mindenki, aki Tonga után jön, hason érkezik a lánghoz.

A zászlóvivő egyébként tékvandósként vesz részt az olimpián a 80+ kilogrammosok mezőnyében, ráadásul ő az első, aki hazájából eljutott az ötkarikás játékokra ebben a sportágban.

Bár az öltözete nem ezt sugallja, a világ babaolaj-állományának legnagyobb felhasználója Brisbane-ben, Ausztráliában lakik, és amikor épp nem sportol, fedél nélküli gyermekeknek segít.

Instagram photo by Pita Taufatofua * Jun 27, 2016 at 11:22pm UTC

Mintha kellett volna újabb indok, hogy a hölgyek még jobban imádják…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik