Rio 2016: megvan a kvóta a sportszerű Sárosi Laurának!

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2016.05.15. 13:42
null
Sárosi Laura is ott lesz az olimpián (Fotó: Sárosi Laura/Instagram)
Sárosi Laura indulhat a riói olimpián, miután kvótát érő helyen zárt a női tollaslabdázók világranglistáján.

Csorba József, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek elmondta, nagy örömmel tölti el a kvótaszerzés, hiszen húsz év után szerepelhet újra magyar tollaslabdázó az ötkarikás játékokon.

Sárosi két hete vált széles körben ismert versenyzővé, méghozzá a nagyon sportszerű gesztusa miatt. Történt ugyanis, hogy német ellenfele, Karin Schnaase cipője szétszakadt és nem tudta volna folytatni a játékot, mert a szabályok nem engedik, hogy szünetet tartson és hozzon egy újabb párt.

Sárosi kiállhatott volna, és kéri, fújják le a meccset – ezzel hatalmas lépést tehetett volna Rio felé.

A magyar lány azonban odaszaladt a táskájához, kivette a váltáscipőjét, és egy mosoly kíséretében átnyújtotta ellenfelének – a méret szerencsére stimmelt.

Azóta mozgalom indult, hogy a magyar lány szabadkártyával ott lehessen az olimpián. Szerencsére azonban erre nem lesz szükség, Sárosi ugyanis „alanyi jogon” kiharcolta a részvételt a világranglistán elfoglalt helyezésével.

Sportszerűségi díjat azért még kaphat...

„Arra keltem, hogy hívott a szövetség elnöke, s mondta, hogy kijutottam a pontok alapján az olimpiára – idézte a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja Sárosi Laurát. – Nagyon örültem, mert az Európa-bajnokságon a német lány elleni meccs után elkeseredtem a vereség miatt. Úgy éreztem, hogy ha jobban koncentrálok, akkor kijuthattam volna. Elkenődtem, de reménykedtem azért a kvótában, sokan biztattak, bár én nem voltam benne biztos. Most már viszont biztos a kvóta, ami fantasztikus dolog”.

„Edzőtáborba megyek Portugáliába a többi kijutott játékossal, ráadásul így versenyeken is részt kell vennem, hogy ne essek ki a versenyrutinból. A US Openen és egy kanadai nemzetközi versenyen indulok majd minden bizonnyal.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik