Rio 2016: megkezdődtek a vitorlásversenyek, négy magyarral

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.08. 20:02
Megkezdődtek a vitorlásversenyek is a Rióban zajló nyári olimpián. Az első napon négy magyar versenyző volt érdekelt.

A Laser hajóosztályban Vadnai Benjámin az előkelő kilencedik helyen végzett 46 induló között, míg a nőknél Laser Radiálban Érdi Mária kezdett 21. helyezéssel. A folytatás már nem volt ilyen szép előbbinek: a 44. hely jutott a magyar fiúnak, így a 27. helyig csúszott vissza. Érdi egy 23. hellyel folytatta, s így összességében a 24.Vadnai Benjámin az előkelő kilencedik helyen végzett 46 induló között, míg a nőknél Laser Radiálban Érdi Mária kezdett 21. helyezéssel. A folytatás már nem volt ilyen szép előbbinek: a 44. hely jutott a magyar fiúnak, így a 27. helyig csúszott vissza. Érdi egy 23. hellyel folytatta, s így összességében a 24.

A férfi szörfösök között a rutinos, immár hatodik olimpiáján induló Gádorfalvi Áronnak be kellett érnie a 30. hellyel, míg a hölgyek hasonló versenyszámában Cholnoky Sára lett 22. Ők már túl vannak a második futamon is, és mindkettőjüknek sikerült javítaniuk: Gádorfalvi 28., Cholnoky 14. helyezéssel folytatta szereplését.

Gádorfalvi harmadik nekifutásra a 29. helyen ért célba, így három futam után összesítésben a 30. helyen áll. Cholnoky 21. lett a harmadik etapban, és a huszadikról várja a folytatást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik