Rio 2016: magyar párbaj a 16 között, Rédli kiesett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.09. 17:09
Imre Géza magabiztosan, 15:8-ra legyőzte a kolumbiai John Édison Rodríguezt a riói olimpián a férfi párbajtőrözők második fordulójában, ezzel bejutott a legjobb 16 közé, a következő körben pedig Bockó Gáborral csap össze. Rédli András kiesett, 15:9-re kikapott a francia Yannick Boreltől.

Imre Géza asszóján 3:3-nál született az első egylámpás találat, amit a magyar vívó szerzett. Ezt követően Rodríguez fordított, és 7:6-os előnybe került, utána azonban Imre Géza sebességi fokozatot vállalt, nagyszerűen vívott, sorozatban hét tust ért el, és elhúzott 13:7-re.Imre Géza asszóján 3:3-nál született az első egylámpás találat, amit a magyar vívó szerzett. Ezt követően Rodríguez fordított, és 7:6-os előnybe került, utána azonban Imre Géza sebességi fokozatot vállalt, nagyszerűen vívott, sorozatban hét tust ért el, és elhúzott 13:7-re.

Innen már könnyed ujjgyakorlat volt számára befejeznie a mérkőzést, amely már az első három percben véget ért.

„Kicsit tartottam tőle, mert be volt melegedve, ráadásul egy jó ukrán vívót vert meg az első fordulóban” – mondta Imre Géza a győztes meccse után az MTI-nek.

A magyar sportoló a nyolcaddöntőben honfitársával, Boczkó Gáborral vív 18 órától, ami azt jelenti, hogy biztosan lesz magyar versenyző a legjobb nyolc között.

Rédli András viszont kiesett, 15:9-re kikapott a csaknem két méter magas és százkilós Yannick Boreltől. Rédli az első három percben 5:1-es hátrányba került, és bár 6:1-ről felzárkózott 6:4-re, két tusnál közelebb nem került a hórihorgas franciához. Borel magabiztos, 15:9-es győzelmet aratott.

„Az elején egyszerűen átszúrt engem, hiába védtem, befejezte a támadásokat – összegzett az egyéniben búcsúzó Rédli András.Végig nála volt az előny, így az én taktikám, hogy vezetést szerzek, és neki kell jönnie, nem érvényesülhetett. Összességében azt kell, hogy mondjam, jobb volt, mint én. Nem vívtam egyébként rosszul, de most a jobb vívó nyert.”

RIO 2016
FÉRFI PÁRBAJTŐR

EGYÉNI, 2. FORDULÓ

Imre Géza–John Edison Rodríguez (Kolumbia) 15:8
Rédli András
–Yannick Borel (Franciaország) 9:15
Boczkó Gábor
–Alexandre Bouzaid (Szenegál) 15:9

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik