Rio 2016: Ligetin kifogott az örmény világbajnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.20. 16:54
Ligeti Dániel kikapott az örmény színekben versenyző Levan Berianidzétól a szabadfogásúak 125 kg-os súlycsoportjában, ráadásul a vigaszágon sem folytathatja a versenyzést.

Ligeti 2010-ben csapott össze legutóbb Berianidzével.

Ligeti kezdett aktívabban, a grúz születésű örmény másfél perc alatt kétszer is figyelmeztették, miután jobbára passzívan védekezett. Két perc után Ligeti meg is szerezte első pontját. A magyar birkózó az első menet végén majdnem kigáncsolta a kaukázusit, ám Berianidze az utolsó pillanatokban védte a próbálkozást.

A második menetben Ligetit is megintették, így Berianidze egyenlített, majd megpörgette Ligetit, amiért egy perccel a vége előtt két pontot kapott.

Noha Ligeti óriási elánnal támadta ellenfelét, az örmény kibekkelte a hátralévő másodperceket, és 3:1-re győzött.

„Nehéz mit mondanom, az biztos, hogy alaposan végig kell gondolni, hogy mi történik velem az utóbbi években, mert egyszerűen nem tudok igazán nagy meccset nyerni világversenyen, maximum az olimpiai kvótáért – mondta az MTI-nek a vegyes zónában a láthatóan megtört 27 éves nehézsúlyú. – Ennél jobb sorsolást nem lehet kapni, egyetlen feladat volt, hogy elődöntőbe jussak, mert onnan a török világbajnok bejut a fináléba. Egyáltalán nem volt számomra nyomasztó, nem jelentett terhet, ez nem volt probléma. Nem tudtam vele élni, sajnálom.”

Ligeti elmondása szerint örmény legyőzőjével 2010-ben még ennél is szorosabb meccset vívott, azóta pedig az akkor még grúz színekben versenyző Berianidze nem is birkózott mindig.

„Ő elment szumózni, meg aztán Örményországba, nem is birkózott négy évet egyfolytában, én meg készültem megállás nélkül, és most nem tudtam megelőzni. Kicsit szánalmas szerintem” – mondta keserűen Ligeti, hozzátéve: a meccset eldöntő kétpontos akcióra nem emlékszik pontosan.

„Talán egy kicsit elöl volt a súlypontom, ő meg lerántott. Ezek a versenyzők tudják, mikor van elöl a másik súlypontja.”

A magyar fiú a vigaszágon sem folytathatja, mivel Berianidze kikapott a török Taha Akgültől.

RIO 2016
BIRKÓZÁS

Férfi szabadfogás, 125 kg
N
egyeddöntő
Ligeti Dániel–Levan Berianidze (Örményország) 1:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik