Rio 2016: Ligeti Dániel idő előtt nyert, és negyeddöntős

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.20. 15:59
Ligeti Dániel hozta a kötelezőt, és technikai tussal legyőzte a palaui Florian Skilang Temengilt a szabadfogásúak 125 kg-os súlycsoportjának nyolcaddöntőjében, így bejutott a nyolc közé.

Ligeti Dániel kezdett aktívabban, próbálta berántani ellenfelét, noha sokáig nem sikerült pontot érő akciót csinálnia. Másfél perc után két pontért szépen eldobta Temengilt Ligeti, majd további két pontot szerzett.

A menet végén egy gyönyörű gáncsolással már 8:0-ra vezetett, így közel került a technikai tushoz, de Temengil kivédekezte a menet utolsó másodperceit.

A második menet elején ismét szerzett egy pontot, majd egy pörgetés után 11:0-ra módosult az állás, így technikai tussal leléptették Temengilt.

„Volt már ennél rosszabb első meccsem, könnyebb viszont még nem nagyon. Ez megvan, most kezdődik a verseny” – nyilatkozta a vegyes zónában az MTI-nek Ligeti Dániel. – A 2010-es vb bronzmeccsén kikaptam tőle, amit sohasem felejtek el. Az olimpia a legjobb alkalom, hogy visszavágjak azért.”

A legjobb nyolc között a világbajnoki bronzérmes örmény Levan Berianidze lesz Ligeti ellenfele, magyar idő szerint 16.20-kor.

RIO 2016
BIRKÓZÁS
Férfi szabadfogás, 125 kg
Nyolcaddöntő

Ligeti Dániel–Florian Skilang Temengil (Palau) 11:0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik