Rio 2016: kiütéses amerikai siker a női pólódöntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.19. 21:44
null
Az amerikai női pólóválogatott megvédte olimpiai bajnoki címét (Fotó: AFP)
A riói olimpia női vízilabdatornájának döntőjében a magyarokat az elődöntőben búcsúztató Egyesült Államok 12–5-re legyőzte Olaszországot, így megvédte olimpiai bajnoki címét.

 

 

A döntő amerikai góllal indult, amelyre az olaszok szinte azonnal válaszoltak, az első negyed második felétől azonban sebességet váltott a címvédő válogatott, és három góllal terhelte meg az európai csapat hálóját (4–1).

A második nyolc percre összeszedték magukat az olaszok, sőt 2–1-re meg is nyerték azt, így mindössze kétgólos hátrányban (5–3) mehettek a nagyszünetre.

A pihenő után azonban nem újra a legjobbjukat nyújtották az amerikaiak, és az első negyedhez hasonlóan 4–1-re hozták le a harmadik periódust (9–4) – eldöntve a lényegi kérdéseket.

Az utolsó etapban sem engedtek ki az amerikaiak, sőt tovább növelték előnyüket, így a megkérdőjelezhetetlen győzelmük végül kiütésessé vált (12–5). Ezzel az Egyesült Államok megvédte olimpiai bajnoki címét.

Ezzel az is eldőlt, hogy az Egyesült Államok két legszorosabb mérkőzését a mieink ellen játszotta: a csoportkörben 11–6-ra, az elődöntőben pedig 14–10-re győztek az amerikaiak az utóbb negyedik helyen végző Bujka Barbaráék ellen.

RIO 2016
NŐI VÍZILABDA
DÖNTŐ
Egyesült Államok–Olaszország 12–5
(4–1, 1–2, 4–1, 3–1)

A VÉGEREDMÉNY
1. Egyesült Államok
2. Olaszország
3. Oroszország
4. MAGYARORSZÁG
5. Spanyolország
6. Ausztrália

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik