Rio 2016: Hosszú világcsúccsal nyert aranya simább volt, mint Kozáké

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.18. 19:44
null
Hosszú Katinka és Kozák Danuta, többszörösen aranyos lányaink (Fotók: Szabó Miklós)
Az úszás és a kajakozás két különböző sportág, nehéz összehasonlítani az egyikben, illetve a másikban elért eredményeket, ám mivel mindkettőt időre mérik, a matematika segítségével megpróbáltuk Kozák Danuta második aranyát Hosszú Katinka világcsúcsához viszonyítani.

Mindkét versenyben sima magyar győzelem született, lányaink nem sokáig hagytak izgulni minket.

Arra voltunk kíváncsiak, melyikük sikere volt simább, melyikük verte meg nagyobb fölénnyel fő ellenfelét.

Kozák Danuta egyhajónyi előnnyel, 1.832 másodperccel előbb ért a célba, mint az ezüstérmes dán Emma Jörgensen. Ez a különbség (kevesebb mint) 61-ed része a magyar kajakos 1:52.494 perces versenyeredményének.

Hosszú Katinka 4.79 másodperccel végzett az amerikai Madeline DiRado előtt 400 vegyesen, a kettejük közti különbség (kevesebb mint) 55-öd része a világcsúcsot úszó magyar extraklasszis 4:26.36 perces eredményének.

Ennek alapján Hosszú Katinka kicsivel magabiztosabban nyerte meg a 400 vegyes úszást, mint Kozák Danuta a K–1500 métert.

És hogy egy harmadik sportágat is behozzunk a számolgatásba: Usain Bolt 0.08 másodperccel előzte meg Justin Gatlint a 100 méteres síkfutás döntőjében, ez a különbség pedig 122-ed része a jamaicai sprinter 9.81-es eredményének, azaz a magyar lányok sikere sokkal simább volt, mint a világ leggyorsabb futójáé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik