Rio 2016: ha nem történik csoda, a mieink itt végeznek az éremtáblán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.21. 11:16
null
Az éremtáblázat élmezőnye az utolsó versenynap előtt
A riói olimpia utolsó versenynapja előtt Magyarország az éremtáblázat 12. helyén áll 8 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzéremmel. Cikkünkben azt vizsgáltuk meg, van-e olyan ország, amely megelőzheti a magyar küldöttséget.

 

Az utolsó napon még tizenkét versenyszámban hirdetnek győztest: három csapatsportágban (férfi röplabda, férfi kézilabda, férfi kosárlabda), férfi maratoni futásban, a ritmikus gimnasztika csapatversenyében, a férfi mountain bike-osok cross-country számában, illetve négy súlycsoportban az ökölvívásban és kettőben a birkózásban.

A mieinkre a legnagyobb „veszélyt” Spanyolország jelenti. A spanyolok közvetlenül mögöttünk, a 13. helyen állnak és csupán egyetlen arannyal gyűjtöttek kevesebbet, ezüst- és bronzérmeink száma megegyezik. A spanyolok a csapatsportok közül a kosárlabdában érdekeltek: Pau Gasolék Ausztráliával találkoznak a bronzmérkőzésen. Spanyol birkózó és ökölvívó már nincs versenyben, maratoni futóiktól pedig nem várható érem.

A spanyolok azonban ott lesznek a ritmikus gimnasztika csapatversenyének nyolcas döntőjében, amelyben ugyan Oroszország a toronymagas favorit, az éremszerzésre nem esélytelenek – négy évvel ezelőtt a negyedik helyen zárták a finálét.

Emellett még kerékpárban is lehet esélyük: a londoni cross-country döntőben José Antonio Hermida a 4. (29 másodperccel a cseh első helyezett mögött), Carlos Coloma-Nicolas a 6. helyen (1 perccel a győztes mögött) zárt, ők pedig ezúttal is ott vannak a döntőben, sőt még egy honfitársuk, David Valero Serrano is indul az országúti kerékpár világbajnokát, a szlovák Peter Sagant is felvonultató versenyen.

A spanyolok mellett egyedül Brazília lehet még veszélyes, igaz, a házigazdáknak csupán a röplabdatorna döntőjében van reális esélyük az (arany)éremszerzésre. Ha abban legyőzik az olaszokat, 7 aranyérmük lesz, ám az nem valószínű, hogy a kerékpározóik vagy maratoni futóik olimpiai bajnoki címet szereznek – míg birkózójuk és ökölvívójuk már nekik sincs versenyben –, és így megelőzik a mieinket az éremtáblán.

A brazilokhoz hasonlóan még Jamaica is hat arannyal áll, ám ők már biztosan nem gyarapítják érmeik számát, míg az eddig öt olimpiai bajnoki címet szerző Kenya már csak a maratonin gazdagíthatja éremgyűjteményét.

Így – ha a spanyolok nem tesznek csodát – Magyarország valószínűleg a 12. helyen végez az éremtáblán, de legrosszabb esetben is csak a 13. helyig „csúszhatunk le”.

A teljes éremtáblázatot ide kattintva böngészheti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik