NOB: „A legtökéletesebb tökéletlen olimpia” – ez volt Rio

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.12.06. 17:13
A legtökéletesebb tökéletlen nyári játékoknak nevezte az augusztusi, Rio de Janeiró-i ötkarikás eseményt Mark Adams, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szóvivője kedden.

A NOB keddi értékelésén elhangzott, hogy a brazíliai világesemény talán nem volt tökéletes, de a szervezők teljesítménye – a nehéz politikai és gazdasági helyzet közepette – meghaladta a várakozásokat.

„Gyakorlatilag minden jól működött. Nem volt minden tökéletes, de kalapot emelhetünk a szervezők eredményei előtt. Bámulatos, amit elértek” – fogalmazott Christophe Dubi, a NOB olimpiai játékokért felelős ügyvezetője.

A svájci sportvezető kiemelte: különösen elégedettek voltak a sportolók teljesítményével, hiszen mintegy száz olimpiai és világcsúcs született Rióban, néhány ország pedig megszerezte története első ötkarikás érmét.

A dél-amerikai világváros 2009-ben nyerte el a rendezési jogot, amikor Brazília gazdasága virágzott, ám később súlyos politikai válság és gazdasági recesszió nehezítette a szervezők munkáját. Az olimpiára végül a pénzhiány és a rendezési hiányosságok mellett például a rossz vízminőség, a Zika-járvány, a nézők hiánya és az orosz doppingbotrány is rányomta bélyegét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik