Rio 2016: Érdi Mária futamot nyert Laser Radialban!

Vágólapra másolva!
2016.08.09. 19:32
null
Érdi Mária rajt-cél győzelmet aratott
Érdi Mária győzelmével ért véget a női Laser Radial harmadik futama a riói olimpián. A szám keddi versenynapján még egy futamot rendeztek, abban az ötödik helyen ért célba a magyar vitorlázó, aki tegnap az első futamon a 20., a másodikon a 22. helyen futott be, így jelenleg a 9. helyen áll az összesített ranglistán. A versenyszámból még további hat futam van hátra az érmek sorsát eldöntő verseny előtt.

 

A kedden rendezett 3. futamon Érdi Mária mind az öt bójánál elsőként fordult, így rajt-cél győzelmet aratott. Mögött a belga Evi Van Ackert és a kínai Hszü Li-csia végzett.

Érdi Mária a tegnapi, 2. futam után úgy nyilatkozott, a mai a kedvenc pályája, mert ezen sokkal kiszámíthatóbb a cél, kisebbek a hullámok:

„Habár újonc vagyok, az első napon sem izgultam, sőt tudatosan próbáltam higgadt maradni – mondta Érdi Mária a tegnapi futammal kapcsolatban. – Annak ellenére, hogy ez többé-kevésbé sikerült, az első nappal nem vagyok elégedett, mert bár a nyitó futamot jól kezdtem, az egyik fordulónál összeértem a horvát lánnyal, és büntetőkört kellett teljesítenem. A másodikban sem volt rossz a rajtom, de leállt a szél, és össze-vissza fújt, a mezőny legvégéről voltam kénytelen felzárkózni. Ez volt az a pálya, amelyet a legkevésbé szeretek, a keddi viszont a kedvencem, mert kiszámíthatóbb a cél, kisebbek a hullámok, kicsit olyan érzés volt rajta vitorlázni, mint a Balatonon... Meg is látszott az eredményen. Ezt el sem hiszem! Fülig ér a szám, de menni kell tovább!”

A keddi napon rendezték meg a 4. futamot is, melyben Érdi Mária újra az élmezőnyben vitorlázott, a harmadik bójánál másodikként fordult, ám végül az ötödik helyen ért célba. A 4. futamot a kínai Hszü Li-csia nyerte meg.

A versenyszámból még további hat futam van hátra az érmek sorsát eldöntő verseny előtt.

A finndingisek elsõ futamában az Eb-ezüstérmes Berecz Zsombor jól kezdett, kilencedik lett, a következő futamból azonban korai rajt miatt kizárták három másik vitorlázóval együtt. Így a 17. helyen áll.

Az Érdihez hasonlóan korosztályos világ- és Európa-bajnok Vadnai Benjámin a 21., majd a 22. helyen ért célba Laser Standardben, s a 22. összesítésben. A szörfösöknél Cholnoky Sára 19., azután kétszer 24. helyet ment, ezzel a 22. a rangsorban.

A hatodik olimpiáján induló Gádorfalvi Áron a 25., majd 20. és 21. helyen végzett a Dicsőség jachtkikötőben, a 27. helyről várhatja a folytatást. Szerdán Finndingiben és Laserben rendeznek versenyeket, a szörfösökre pihenő vár. Elkezdődnek a 470-esek és a vegyes párosokat felvonultató Nacra hajóosztály küzdelmei is, ezekben a magyarok nem érdekeltek.

RIO 2016
VITORLÁZÁS
NŐI LASER RADIAL, 3. FUTAM
1. Érdi Mária 46:25 perc

2. Evi Van Acker (Belgium) 46:32
3. Hszü Li-csia (Kína) 46:37

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik