Rio 2016: Cseh Lászlóval közös történelmünk van – Phelps

Vágólapra másolva!
2016.08.13. 07:17
Michael Phelps szerint szimbolikus, hogy Cseh Lászlóval és Chad le Clos-val holtversenyben lett ezüstérmes a nyári olimpia 100 méteres pillangóúszásában.

Michael Phelps valahogy úgy fogadta magyar idő szerint szombat hajnalban a 100 méter pillangón – Cseh Lászlóval és Chad le Clos-val holtversenyben – megszerzett ezüstérmét, mint percekkel korábban Hosszú Katinka a 200 háton nyert medáliát. Az addigi sikerek után ennyi fért bele az utolsó egyéni számba.

„Ennyi volt bennem. Hosszú hét volt, tudtam, hogy nehéz döntő lesz. Joe remek úszó, ő volt a legfelkészültebb a döntőben, semmit sem tehettem” – dicsérte meg Phelps Joseph Schoolingot, a szám szingapúri aranyérmesét.

„Felnéztem a kijelzőre és láttam, hogy második vagyok, majd miután újra odapillantottam, már László és Chad is mondta, hogy mindannyian ezüstérmesek lettünk” – nyilatkozta Phelps arról, hogyan élte át a célba érést, amelyet igazán különlegesnek nevezett.

„A sportolói életem ajtaját végleg bezárom, most a családommal és a kisfiammal, Boomerrel akarok jóval több időt tölten.”

Phelps négy aranyérmet szerzett Rióban, a 200 vegyes után a 100 pillangó lett volna a második olyan száma, amelyen zsinórban négy olimpián diadalmaskodik. De ahogy Londonban 200 pillangón Chad Le Clos, úgy itt ebben a számban Schooling legyőzte. Phelps szerint az is szimbolikus, hogy Le Clos-val és Csehvel holtversenyben nyert ezüstérmet.

„Lászlóval már közös történelmünk van, kicsit olyan, mint Ryan Lochte-val. Laci, Ryan és én sok vad versenyt vívtunk vegyes úszásban, és ehhez a trióhoz csatlakozott Chad az utóbbi négy évben. Nagyon vad zárása ennek a történetnek, hogy mi hárman holtversenyben lettünk érmesek az olimpián” – mondta Phelps.

Schooling elmondta, hogy Phelps inspirálta, de a dobogó tetején állva is felnéz három legyőzöttjére.

„Még korántsem vagyok egy szinten ezzel a három sportemberrel. Jó napom volt, ennyi. A pillangóúszásnak még mindig Michael, László és Chad a három emblematikus figurája” – mondta a szingapúri, aki a célba érkezés után gyorsan megölelte a vízben a három ezüstérmest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik