Rio 2016: Berecz futamot nyert, majd 7. lett, összetettben a 3.!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.11. 19:30
null
Berecz remekelt az ötödik futamán (Fotó: Action Images)
Berecz Zsombor csütörtökön megnyerte első futamát vitorlázásban a riói olimpián a finn hajóosztályban, a másodikban pedig hetedik lett, ezzel összetettben feljött a harmadik helyre.

Berecz szerdán 5. és 12. helyet ért el, ami után összetettben a 11. pozícióban állt, az ötödik futam azonban az eddigi legjobban sikerült a számára. Az első két bóját még a második helyen vette, de aztán az élre állt, s az 55 perces részversenyen elsőként haladt át a célvonalon, ezzel már a negyedik helyre jött fel.

Ez volt a második alkalom, hogy az első helyen végzett, de a 2. körben korai rajt miatt elvették a sikerét – igaz, ez az eredménye kiesik.

A következő futamán továbbra is erős, sőt egyre erősödő szélben is remekül hajtott Berecz, annak ellenére hogy elsősorban a gyengébb, közepes szelek fekszenek neki – írja a hunsail.hu. Az első bóját 7. helyen kerülte, majd ugyanott fordult a hátszeles szakasz végén is, ám ezzel is előrébb lépett, és dobogós helyen áll.

Gádorfalvi Áron a 26. helyen végzett a férfi szörf RSX kilencedik futamában, így összetettben a 28. helyen áll, Cholnoky Sára pedig a 25. lett a női RSX kilencedik futamában, ő a 22. az összetettben.

„Kiküldtek minket a külső pályára a nagy hullámokhoz, aminek nagyon nem örültem az elején, de végül is jól jött ki nekem, mert jó sebességünk volt, és nagyon jól éreztem a hajót. Sikerült végrehajtanom az edzőm rajt előtti elképzeléseit Ezt a győzelmet most már nem veszik el tőlem. A második futamban kicsit gyengébb rajtot vettem, de a hetedik hely is fantasztikus eredmény. Életem legjobb napja ez a vitorláskarrieremben. Egyszer benyeltem egy korty vizet, utána elég rosszul voltam, a második futam előtt kicsit öklendeztem is, de ezen túltettük magunkat, már minden rendben van. Még van négy futam, nagyon kemény lesz a vége, de egyre közelebb van az álmom, mindent megteszek, hogy elérjem. Remélem, a következő futamban hasonló iskolázást tudok csinálni a mezőnnyel, mint ma” – mondta Berecz Zsombor az M4 Sportnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik