Rio 2016: bélfertőzés, olimpiai elsőnk betegen jutott döntőbe!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.15. 17:23
Kozák Danuta betegen vállalta a K–2 500 méter előfutamát, ezzel sportemberi nagyságáról tett tanúbizonyságot. Olimpiai bajnokunk állapotáról dr. Toman József, a csapat orvosa osztott meg információkat.

Mint ismert, a Szabó Gabriella, Kozák Danuta duó megnyerte előfutamát, így egyből a fináléba jutott 500 méteren. A párosnak nem volt könnyű dolga, hiszen Kozák Danutát a versenyt megelőző éjszaka bélfertőzés kapta el.Mint ismert, a Szabó Gabriella, Kozák Danuta duó megnyerte előfutamát, így egyből a fináléba jutott 500 méteren. A párosnak nem volt könnyű dolga, hiszen Kozák Danutát a versenyt megelőző éjszaka bélfertőzés kapta el.

„Egyértelműen a sportemberi nagyságát mutatja, hogy nehéz állapotban, hiszen rosszul volt éjszaka és a verseny előtt is, ilyen eredményt tudott felmutatni" – nyilatkozta a Magyar Kajak-Kenu szövetségnek dr. Toman József csapatorvos.

A betegség önmagában nem súlyos, de a folyadékveszteség, kialvatlanság és hastáji érzékenység egyértelműen visszavetik a sportoló tevékenységét. A tüneteket kezelni kellett, Danutát megfelelően ellátták.

„Kozák Danután állapota miatt nagy volt a teher, de a sikeres előfutammal ez lekerült róla” – tette hozzá a csapatorvos, aki szerint további kezelés vár a sportolóra, de állapota javulni fog.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik