Rio 2016: Bácsi Péter menetel, bejutott az elődöntőbe!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.14. 17:09
null
Bácsi Péter eddig remekel a riói olimpián (Fotó: Szabó Miklós)
Bácsi Péter technikai tussal győzte le a kolumbiai Carlos Munozt és a bolgár Daniel Alekszandrovot a kötöttfogású birkózók 75 kilogrammos súlycsoportjában, majd 5:0-ra diadalmaskodott az azeri Elvin Mursaliyev felett. A magyar sportoló a dán Mark Madsennel küzd meg az elődöntőben.

 

NEGYEDDÖNTŐ: BÁCSI–MURSALIYEV

Bácsi már 20 másodperc után 1:0-s előnybe került, mivel ellenfele büntetőpontot kapott, amiért menekült. A folytatásban a magyar birkózó gyönyörű akciót hajtott végre ellenfelén, átforgatta Mursaliyevet, így az első három perc után 3:0-ra vezetett.

A folytatásban Bácsi parterhelyzetbe kényszerült, és bár az azeri egyszer megemelte, akciót nem tudott csinálni a magyar birkózón – ezek után pedig a bíró felállította a feleket.

A hátralévő idő lepörgött, Bácsit egyszer figyelmeztették, de a győzelme nem forgott veszélyben.

A Ferencváros versenyzője a dán Mark Madsennel küzd meg az elődöntőben.

NYOLCADDÖNTŐ: BÁCSI–ALEKSZANDROV

A két birkózó ezt megelőzően a Pytlasinski-emlékversenyen találkozott a 80 kilogrammosok között, akkor 8:0-s magyar győzelem született.

Ezúttal először Bácsi került parterhelyzetbe, ám bravúros védekezéssel sikerült felállnia. A következő alkalommal már a bolgárnak kellett térdelnie, amit a magyar birkózó kihasznált, és szebbnél szebb akciókat hajtott végre Alekszandrovon. Előbb gyönyörűen átpörgette a bolgárt, amiért négy pontot kapott, majd az újabb akció után még kettőt, ezzel már 6:0-ra vezetett.

Nem sokat kellett várni a következő dobásra sem, Bácsi harmadszor is megforgatta riválisát, ami azt jelentette, hogy technikai tussal ezt a mérkőzését is megnyerte.

1. FORDULÓ: BÁCSI–MUNOZ

A magyar sportoló az első másodpercektől kezdve aktívabban birkózott ellenfelénél, akit alig több mint egy perc után másodszor is figyelmeztettek, így parterhelyzetből folytatódott a küzdelem.

Bácsi felülről támadt, háromszor is átpörgette a kolumbiait, aki a harmadik támadás után videobírót kért, ám a felvételek nem őt igazolták. A magyar birkózó mindhárom akciója érvényesnek bizonyult, és 1:44 perc után technikai tussal megnyerte a küzdelmet.

„Ez a kolumbiai nem tartozik a súlycsoport legjobbjai közé, így ez várható volt. A verseny érdemi része csak ezután következik” – mondta Sike András, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya az MTI-nek.

RIO 2016
BIRKÓZÁS, KÖTÖTTFOGÁS, 75 KG
1. forduló: Bácsi Péter–
Carlos Munoz Jaramillo (Kolumbia) 9:0
Nyolcaddöntő: Bácsi Péter–Daniel Alekszandrov (Bulgária) 8:0
Negyeddöntő: Bácsi Péter–Elvin Mursaliyev (Azerbajdzsán) 5:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik