Rio 2016: nem az út miatt törtek el a kerékpárosok csontjai?

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.08.08. 18:34
A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) szerint nem a kijelölt útvonal volt az oka a riói olimpia országúti kerékpárversenyein történt baleseteknek.

Szombaton három férfi kerekes szenvedett súlyos sérüléseket az országúti mezőnyverseny közben. Az ausztrál Richie Porte a vállát törte, az aranyérem-esélyes olasz Vincenzo Nibali kulcscsonttörést szenvedett, míg a kolumbiai Sergio Henao a medencéjét törte el.

Vasárnap a nők versenyének hajrájában az élen haladó holland Anna van Vleuten bukott, melynek következtében három csigolyája eltörött, fej- és hátsérülést, valamint agyrázkódást szenvedett.

„A riói olimpia országúti versenyeinek útvonalát alapos tervezés és hosszas tesztelés után jelöltük ki. A tőlünk telhető legtöbbet megtesszük azért, hogy biztonságos, ugyanakkor kihívásokkal teli pályát tervezzünk, de bukások néha sajnos előfordulnak" – áll az UCI közleményében.

A barcelonai olimpia pályakerékpáros bajnoka, Chris Boardman erősen kritizálta a riói versenyek útvonalát. A helyszínen tartózkodó, a BBC kommentátoraként tevékenykedő Boardman saját szemével vizsgálta meg a pályát.

„Láttam azokat a padkákat. Tudjuk, hogy ez a pálya messze túl van a technikáson, ez veszélyes" – közölte a brit klasszis.

Az olimpia országúti versenyei szerdán fejeződnek be a férfi és női egyéni időfutamversenyekkel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik