Rio 2016: Argentína fordított és olimpiai bajnok lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.18. 23:27
Bár Belgium megszerezte a vezetést a riói olimpia gyeplabdadöntőjében, Argentína fordított, és végül 4–2-re megnyerte a finálét.

Három perc sem telt el a találkozóból, amikor Tanguy Cosyns révén megszerezte a vezetést Belgium (1–0). Az első negyed végén azonban már Argentína örülhetett, mivel Pedro Ibarra értékesített egy büntetőkornert, Ignacio Ortiz találata pedig már az előnyt jelentette (1–2). Tanguy Cosyns révén megszerezte a vezetést Belgium (1–0). Az első negyed végén azonban már Argentína örülhetett, mivel Pedro Ibarra értékesített egy büntetőkornert, Ignacio Ortiz találata pedig már az előnyt jelentette (1–2).

A 22. percben Gonzailo Peillat talált be (1–3), ezzel a szünetre már kétgólos előnnyel mentek az argentinok. A harmadik negyed végén Gauthier Boccard gyönyörű szólógóljával (2–3) még visszajött a meccsbe Belgium, ám újabb találatot már nem szerzett.

A záró játékrészben ugyanis nem sikerült értékesítenie a megítélt büntetőkornereket, a találkozó végén pedig már kapus nélkül támadt, egyenlítés helyett azonban újabb gólt kapott, Agustin Mazzilli az üres kapuba gurította a labdát, majd gólöröm gyanánt beleült a hálóba (2–4).

Argentína történelme első olimpiai bajnoki címét szerezte gyeplabdában.

RIO 2016
GYEPLABDA
FÉRFI DÖNTŐ

Belgium–Argentína 2–4 (1–2, 0–1, 1–0, 0–1)

VÉGEREDMÉNY
1. Argentína
2. Belgium
3. Németország
4. Új-Zéland
5. Egyesült Államok
6. Ausztrália

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik