Rio 2016: a brazil sztár 11-est rontott, de túlélték a párbajt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.13. 06:17
A riói olimpia női labdarúgótornájának negyeddöntőjében a címvédő Egyesült Államok az 1–1-es rendes játékidőt és a hosszabbítást követően tizenegyesekkel 4–3-ra kikapott Svédországtól, ezzel kiesett. Brazília is nehéz helyzetben volt, de tizenegyesekkel áthámozta magát Ausztrálián.

Az ötkarikás játékok programjában 1996-ban szerepelt először a női labdarúgás, azóta az amerikaiak mindig bejutottak a döntőbe, négyszer meg is nyerték az olimpiát, míg egyszer ezüstérmet szereztek. Az idén azonban már a legjobb nyolc között búcsúzott a tavalyi világbajnok.amerikaiak mindig bejutottak a döntőbe, négyszer meg is nyerték az olimpiát, míg egyszer ezüstérmet szereztek. Az idén azonban már a legjobb nyolc között búcsúzott a tavalyi világbajnok.

Az első olimpiai elsőségükre hajtó németek 1–0-ra legyőzték az 57. perctől emberhátrányban játszó kínaiakat, akik a hajrában válaszolhattak volna Melanie Behringer találatára, de tizenegyest hibáztak. A német csapatban a magyar származású Marozsán Dzsenifer a 88. percig volt a pályán.

Majdnem kiesett Brazília is, de kapusa, Barbara megmentette. A házigazdák futballoztak veszélyesebben, csakhogy Lydia Williams, az ausztrálok kapusa lehúzta a rolót – eközben az övéinek is volt lehetőségük, a 86. percben Chloe Logarzo kapufát lőtt.

A tizenegyespárbaj első négy sorozatában senki sem hibázott, az ötödikben azonban a legnagyobb brazil csillag, Marta igen – Williams védte a lövését! Katrina Gorry lábában ott volt az ausztrálok továbbjutása, de neki meg Barbara állta útját – ő aztán a nyolcadik sorozatban védte Alanna Kennedy lövését is, és ezzel továbbjuttatta Brazíliát.

Az elődöntőben Brazília–Svédország és Kanada–Németország mérkőzést rendeznek.

RIO 2016
LABDARÚGÁS, NŐK
NEGYEDDÖNTŐ
Egyesült Államok–Svédország 1–1
(Morgan 77., ill. Blackstenius 61.) – 11-esekkel 3–4
Kína–Németország 0–1
(Behringer 76.)
Kanada–Franciaország 1–0 (Schmidt 56.)
Brazília–Ausztrália 0–0 – 11-esekkel 7–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik