Rio 2016: a ranglista alapján Póta Georgina kvótás

Vágólapra másolva!
2016.05.05. 12:10
Póta Georgina indulhat a riói olimpián, miután a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség csütörtökön nyilvánosságra hozott, úgynevezett ötkarikás ranglistáján a 12. helyen áll, s innen 22-en jutnak egyéni kvótához.


Téglás Péter, a női válogatott szövetségi kapitánya az MTI-nek azt mondta: Lovas Petra öt ponttal lemarad az indulásról.
Téglás Péter, a női válogatott szövetségi kapitánya az MTI-nek azt mondta: Lovas Petra öt ponttal lemarad az indulásról.

A szakember ugyanakkor úgy véli, számításai szerint Pattantyús Ádám ott lehet majd Rióban, de ez csak június 7-én, az indulási jogok végleges elosztásakor válhat hivatalossá.

Az ITTF csütörtökön délután küldi el a hivatalos értesítéseket a nemzeti szövetségeknek, amelyeknek május 20-ig kell visszaigazolniuk az érintett játékos(ok) részvételi szándékát.

Ezután következik a kvalifikációt szerző csapatok kiértesítése, illetve feltöltése, majd a fel nem használt kvóták elosztása.

Négy éve Londonban négy asztaliteniszező képviselte a magyar színeket, míg Rio de Janeiróban a jelenlegi állás szerint egy vagy két pingpongosunk lehet ott.

A 31 éves Póta Georgina pályafutása harmadik olimpiájára készülhet, Pekingben és Londonban is a legjobb 32 között esett ki.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik