Rio 2016: a férfiaknak sikerült – brazil arany strandröpiben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.19. 05:51
A riói olimpia férfi strandröplabdatornájának döntőjében az Alison Cerutti, Bruno Oscar Schmidt brazil kettős 2:0-ra legyőzte az olasz Paolo Nicolai, Daniele Lupo duót, így olimpiai bajnoki címet szerzett.

A döntő első játszmája végig szorosan alakult, ám a brazil páros a jobb hajrájával behúzta azt 22 perc alatt.

A második szett sokáig az olaszoknak állt, az Alison Cerutti, Bruno Oscar Schmidt kettős azonban óriásit küzdött a hazai közönség előtt, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a szakadó esőben 23 perc alatt fordított, így 2:0-ra megnyerte a mérkőzést.

A férfiaknál legutóbb 2004-ben nyert olimpiát brazil páros, azóta két második (2008 és 2012) és egy harmadik (2008) helyet sikerült megszerezniük.

A braziloknak különösen fontos strandröplabdában a nőknél annak ellenére sem jött össze az arany, hogy a négy között két hazai duó is szerepelt, így ezúttal óriási ünneplés kezdődött a lelátón.

Brazília ötödik aranyérmét szerezte (5-5 ezüst és bronz mellett), ezzel fellépett az éremtáblázat 13. helyére, közvetlen Magyarország mögé.

RIO 2016
FÉRFI STRANDRÖPLABDA
DÖNTŐ

Paolo Nicolai, Daniele Lupo (Olaszország)–Alison Cerutti, Bruno Oscar Schmidt (Brazília) 0:2 (19, 17)

BRONZMÉRKŐZÉS
Vjacseszlav Kraszilnyikov, Konsztantyin Szemjonov (Oroszország)–Alexander Brouwer, Robert Meeuwsen (Hollandia) 0:2 (21, 20)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik