Wales-rali: Loeb közúti balesete után Latvaláé az utolsó futam

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.11.13. 15:27
null
Latvala idei első futamát épp az utolsón nyerte meg (fotók: Action Images)
Címkék
A finn Jari-Matti Latvala nyerte meg vasárnap a Wales-ralit, a világbajnokság utolsó, 13. versenyét. A francia Sébastien Loeb, aki már korábban bebiztosította sorozatban nyolcadik vb-címét, nem állhatott rajthoz a záró napon, mert a versenyre menet karambolozott egy nézővel, és Citroën DS3-asa használhatatlanná vált.

 

A 37 éves francia sztár a versenyre menet karambolozott egy spanyol nézővel, aki nem az út megfelelő oldalán haladt autójával. Személyi sérülés nem történt, de a francia pilóta Citroën DS3-asa annyira megrongálódott, hogy nem állhatott vele rajthoz az utolsó hat gyorsasági szakaszra. A csapat a nap folyamán megpróbálja legalább annyira rendbe hozni a kocsit, hogy jelképesen áthajthasson majd a célvonalon

„Nagyon szűk volt az a rész, én a jó oldalon mentem, de ő meg velem szembe jött. Rossz volt a reflexe, Spanyolországban a másik oldalon vezetnek. Nem tudtunk mit tenni, összeütköztünk, nem volt súlyos, de az autó megsérült" – nyilatkozta Loeb az esettel kapcsolatban.

Loeb péntek óta vallhatja magát nyolcszoros vb-győztesnek, miután egyetlen riválisa, a finn Mikko Hirvonen kicsúszott, és feladta a versenyt.

WALES-RALI
EREDMÉNYEK, 4. NAP (6 GYORSASÁGI)
1. Jari-Matti Latvala, Miikka Anttila (finn, Ford Fiesta RS) 3:27:03.5 ó
2. Mads Ostberg, Jonas Andersson (norvég, svéd, Ford Fiesta RS) 3:42.9 p hátrány
3. Henning Solberg, Ilka Minor (norvég, osztrák, Ford Fiesta RS) 7:05.1 p h.
A VILÁGBAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1. Sébastien Loeb (francia) 222 pont
2. Mikko Hirvonen (finn) 214
3. Sébastien Ogier (francia) 196
Loeb nyolcadszor lett világbajnok
Loeb nyolcadszor lett világbajnok

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik