Loeb jól taktikázott a Mexikó-ralin

Vágólapra másolva!
2010.03.07. 21:37
null
Sébastien Loeb 55. futamgyőzelmét aratva az élre állt (Fotó: Action Images)
Címkék
A Mexikó-rali bebizonyította, két teljesen különböző taktikával is lehet valaki sikeres a világbajnoki mezőnyben. A hatszoros világbajnok Sébastien Loebnek az volt a taktikája, hogy az első nap végén előreengedte a vetélytársakat, hadd takarítsák a pályákat szombaton. Akkor ő majd’ egyperces előnyt gyűjtött össze, amiből aztán vasárnap a „takarítás” ellenére meg tudott annyit őrizni, hogy elég legyen a győzelemhez.

Petter Solberg ezzel szemben pénteken nyomta a gázt, azt mondta, ő nem azért jött ide, hogy játszadozzon, ehelyett ráállt a jobb oldali pedálra, és privát pilótaként pénteken vezette a mezőnyt.
Utóbb meg kellett hajolnia francia vetélytársával szemben, de csak Loeb tudta megelőzni a végén. Ugyanis a norvég világbajnok parádés hajrát vágott ki, s végül 1.1 másodperces (!) előnnyel másodikként végzett a francia Sébastien Ogier előtt.

Képzelhetik, mennyire lehetett ideges az ifjú francia, hogy 354.6 versenykilométer megtétele után ennyivel kapott ki...

De visszatérve az első kettőre: Loeb és Solberg tökéletesen eltérő terv szerint teljesítette a mexikói viadalt, végül azonban mindketten ünnepelhettek. Loeb zsinórban negyedszer nyert  Mexikóban (ez pályafutása 55. vb-sikere volt) és átvette a vezetést az összetett pontversenyben, Solberg pedig, úgy tetszik, hosszú évek után végre visszatér a világbajnokság elitjébe, méghozzá privát versenygéppel.

„Futamgyőzelem és éllovas pozíció a világbajnokságon – eredményes hétvégét zártunk. A svéd verseny után nagy szükségünk volt erre” – mondta Loeb, aki az idénynyitón alulmaradt Mikko Hirvonennel szemben, ám a finn most csak szenvedett, a Fordok valahogy nem találták a sebességet ezen a viadalon, legjobbjuk (Hirvonen) negyedikként végzett.

MEXIKÓ-RALI, A VB 2. FUTAMA 
Abszolút végeredmény
1. Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, Citroën C4 WRC) 3:42:42.7
2. P. Solberg, Mills (norvég, brit, Citroën C4 WRC) 24.2 másodperc hátrány
3. Ogier, Ingrassia (francia, Citroën C4 WRC) 25.3 mp h.
A vb állása – pilóták
1. Sébastien Loeb 43 pont
2. Hirvonen (finn, Ford Focus WRC) 37
3. Ogier és Latvala (finn, Ford Focus WRC) 25-25

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik