Latvala nyerte a kaotikus svédországi ralit

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2012.02.12. 18:36
null
Latvala mindenkinél gyorsabb volt Svédországban (Fotó: Reuters)
Címkék
A finn Jari-Matti Latvala nyerte meg a Svéd-ralit, a világbajnokság idei második futamát.

 

A Forddal versenyző Latvala 35 másodperces előnye jelentősen leapadt, amikor egy kő felsértette egyik első kerekén az abroncsot. Ám ennek ellenére 16 másodperces előnnyel meg tudta nyerni a svédországi futamot, melyet többek között annak is köszönhetett, hogy a második helyen záró Mikko Hirvonen autójának abroncsai nagyobb mértékben koptak.

Az élen álló trió (Latvala, Hirvonen, Ostberg) némileg ellépett a mezőny többi részétől, ráadásul később Mads Ostbergnek beállítási problémái akadtak, Petter Solberg megpördült, míg a címvédő Sébastien Loeb megpördült, melynek következtében kétperces hátrányt szedett össze.

A harmadik helyért Solberg és Ostbeg vívott kiélezett csatát, melyet végül utóbbi nyert meg, miután Solberg defektet kapott ugyanattól a sziklától, mely csapattársát, Latvalát is hátráltattal. Loeb előtt Jevgenyij Ovikov zárt az ötödik helyen, aki Monte Carlo után ismét fantasztikust eredményt produkált.

„Ez fantasztikus. Négy évvel ezelőtt megnyertem ezt a versenyt és most sikerült ismét. Amikor először megnyertem a svéd futamot, én lettem a legfiatalabb futamgyőztes beállítva példaképem, Henri Toivonen rekordját" – nyilatkozta Latvala.

Összetettben továbbra is Loeb áll az élen, Hirvonen a második Solberg előtt, a negyedik pozícióban pedig Latvala tanyázik, aki az idénynyitó Monte Carlo-ralin nem szerzett pontot.

RALI-VILÁGBAJNOKSÁG
SVÉD-RALI (24 gyorsasági/349.16 km)
1. Jari-Matti Latvala, Miikka Anttila (finn, Ford Fiesta RS) 3:18:28.3 ó
2. Mikko Hirvonen, Jarmo Lehtinen (finn, Citroën DS3) 16.6 mp hátrány
3. Mads Ostberg, Jonas Andersson (norvég, svéd, Ford Fiesta) 38.8 mp h.

...

6. Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, monacói, Citroën DS3) 2:55.1 p h.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik