Beütött az anyag: THC-t találtak egy amerikai dzsúdós szervezetében

Vágólapra másolva!
2012.08.06. 17:48
null
Nicholas Delpopolo a kilencedik doppingvétséggel lebukott olimpikon Londonban (Fotó: london2012.com)
Címkék
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tiltott szer használata miatt utólagosan diszkvalifikálta a londoni olimpiáról Nicholas Delpopolót, az amerikai olimpiai csapat egyik cselgáncsozóját.  

 

A férfiak 73 kg-os súlycsoportjában hetedik helyen végzett dzsúdós szervezetében egy június 30-i ellenőrzés alkalmával találtak kannabiszszármazékot.

Delpopolo bár elfogadta a bizottság döntését, vétlennek vallotta magát az esetben, állítása szerint olyan ételt (süteményt) fogyasztott, amely a tudtán kívül tartalmazhatott THC-t (a marihuána és a hasis hatóanyaga). A dzsúdós azelőtt evett a tiltott szert tartalmazó ételből, mielőtt elutazott volna Londonba.

„Bocsánatot kérek az Amerikai Olimpiai Bizottságtól, a csapattársaimtól és a szurkolóktól. Szégyellem magam a történtek miatt, nagy hibát követtem el. Remélem, a jövőben lesz még alkalmam világversenyen képviselni a hazámat, mindent el fogok követni, hogy a maximumot hozzam ki magamból" – nyilatkozta a kizárás után az amerikai dzsudoka.

Nicholas Delpopoloé a kilencedik doppingeset az olimpián: korábban Lujza Galjulina üzbég tornász, Hysen Pulaku albán súlyemelő, Tameka Williams St. Kitts és Nevis-i atléta, Viktorija Baranova orosz női pályakerékpáros, Amin Lalu marokkói férfi 1500-as futó, Marina Marghieva moldovai kalapácsvető, Diego Palomeque kolumbiai atléta és Kissya da Costa Cataldo brazil evezős bukott le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik