Tényleg csak elveszítheti a Juventus a scudettót?

Vágólapra másolva!
2012.08.25. 16:00
Ősz felé hajlik a nyár, az olimpia, esetlegesen a nyaralás és félretett pénzünk végére értünk, így sikerekkel feltöltődve nézhetünk farkasszemet a labdarúgó-topligák rajtjával, kezünkben a távirányítóval – és az NSO beharangozóival. Két hete beindult már a PSG és kispajtásai néven futó Ligue 1, a múlt héten pedig az angol Premier League és a spanyol Primera División is elrajtolt. Az előttünk álló hétvégén a német és az olasz élvonal mezőnye áll a startgépbe; a Bundesliga tegnapi idényfelvezetője után ma a Serie A-é következik.
A Juve-szurkolók ismét ötcsillagos teljesítményt várnak a szerintük immár háromcsillagos csapattól (fotó: Action Images)
A Juve-szurkolók ismét ötcsillagos teljesítményt várnak a szerintük immár háromcsillagos csapattól (fotó: Action Images)
A Juve-szurkolók ismét ötcsillagos teljesítményt várnak a szerintük immár háromcsillagos csapattól (fotó: Action Images)
A Juve-szurkolók ismét ötcsillagos teljesítményt várnak a szerintük immár háromcsillagos csapattól (fotó: Action Images)
A Juve-szurkolók ismét ötcsillagos teljesítményt várnak a szerintük immár háromcsillagos csapattól (fotó: Action Images)

 

Bár sokan fanyalognak, hogy meggyengültek az olasz csapatok, de ha megnézzük az egyes csapatokat, kiderül, talán nem is érdemes messzemenő következtetéseket levonni a Milan-ügyből. Az tény, hogy külföldről nem érkeznek már tucatjával klasszisok, ám ne temessük a taljánokat (lásd, mire ment a kontinenstornán az olasz válogatott is) – egészen biztos, hogy izgalmas bajnokság elé nézünk.

ATALANTA

A Serie A klasszikus „jojócsapatánál" a nyáron eladták a támadóígéret Manolo Gabbiadinit a Juventusnak, érkezett viszont helyette Torinóból a szélső James Troisi, Nápolyból pedig a Germán Denis, Luca Cigarini kettős. Furcsa lesz azért látni a csapatot a visszavonult Cristiano Doni nélkül. Hiába szerették volna átigazolni Filippo Inzaghit, nem jött össze, de a helyi csillagok maradtak, és ne feledjük, az elmúlt idényben némi pontlevonással is a középmezőnyben végeztek.
Ezt a kezdőt várjuk (a jelenleg sérültekkel együtt): Consigli – Bellini, Lucchini, Manfredini, Brivio – E. Schelotto, Cigarini, M. Koné, Bonaventura – M. Moralez – Denis.
Kulcsember: sikerült a nyáron megtartani az argentin támadó középpályást, Maximiliano Moralezt, akit ismét nagy munkabírású társak vesznek körül.

A SPORTKLUBON A SERIE A

Az olasz bajnokság 2012–2013-as szezonja hazánkban a SportKlubon lesz látható.A nyitó fordulóból a csatorna négy mérkőzést élőben közvetít. A meccsek alatt a stúdióban különleges vendégek fordulnak majd meg, akik személyes kommentárjukkal teszik még élvezetesebbé a különleges futballcsemegéket.


Az első mérkőzés a Fiorentina és az Udinese, a tavalyi bajnokság harmadik helyezettjének összecsapása lesz, amelyet augusztus 25-én, szombaton 18.00-tól élőben közvetít a csatorna.

Ezen a napon 20.30-tól élőben követhetik a címvédő Juventus és a Parma meccsét is. A műsorvezető Kovács Kokó István lesz, aki a stúdióban vendégül látja Nagy László olimpiai bajnok labdarúgót, illetve Gianni Annonit, aki korábban az AC Milanban futballozott. A mérkőzés kommentátora a világ- és Európa-bajnoki, valamint Bajnokok Ligája-meccseken edződött Somos Ákos lesz.

BOLOGNA

Bár Gaby Mudingayit és Marco Di Vaiót elveszítette a tavasszal 9. helyen záró csapat, Cesare Natali, Tiberio Guarente, Marco Motta, Gianluca Curci, Robert Acquafresca vagy a Barcelona-nevelésű Martí Riverola megszerzése nagy fegyvertény. Kicserélődött a vezérkar, maradt viszont az igen keresett Alessandro Diamanti, Gaston Ramírez kettős, valamint a sikeredző Stefano Pioli.
Ezt a kezdőt várjuk: Curci – Natali, M. Antonsson, Cherubin – M. Motta, G. Ramírez, D. Pérez, Guarente, Abero – Diamanti, Acquafresca.
Kulcsember: a támadó középpályás Gastón Ramírez lehet az, ha el nem adják az érte tízmillió eurónál is többet ígérő nagycsapatoknak.

CAGLIARI

A valamivel több mint egymillió euróért renovált stadion, a 16 ezres Quartu Sant'Elena a legnagyobb erősítés a nyáron, de tízszer ennyiért érkezett a szárdokhoz Thiago Ribeiro, Mauricio Pinilla, Daniele Dessena, Luca Rossettini és Sebastian Eriksson. Az elmúlt idényben kirúgott, aztán visszafogadott mester, Massimo Ficcadenti bebiztosítaná az állását a biztos bennmaradással.
Ezt a kezdőt várjuk: Agazzi – Pisano, Rossettini, Astori, Avelar – Dessena, Nainggolan, Ekdal – Cossu, Pinilla, Thiago Ribeiro.
Kulcsember: a belga Radja Nainggolan a középpálya erős embere – még egy remek idény, és tényleg elviszi a Juventus.

CATANIA

A fiatal, ambiciózus Vincenzo Montella az elmúlt idényben csodamód a 11. pozícióba lavírozta a szicíliai klubot, most a Serie B-ben már bizonyító Rolando Marannak kell(ene) megismételnie ezt (apropó, észrevették, hogy a kis- és középcsapatok edzői általában kopaszodnak erősen, de ezt egy kis hetyke körszakállal kompenzálják?). Maxi López távozása érzékeny veszteség, azonban Dél-Amerikából érkezett ötmillió euróért egy védő (Alexis Rolín) és egy balszélső (Lucas Castro), mellettük pedig a japán Morimoto Takajuki, valamint egy afrikai trió is. Sorsdöntő lehet, hogy maradt végül a Milan által csábított Francesco Lodi, Alejandro Gómez kettős.
Ezt a kezdőt várjuk: Andújar – P. Álvarez, Bellusci, Legrottaglie, Rolín – Izco, Lodi, Almirón – Barrientos, Bergessio, A. Gómez.
Kulcsember: a sokoldalú argentin Alejandro Gómez az U20-as válogatottban már bizonyított, de az elmúlt idényben csak négy gólig jutott. Ez az ő idénye lehet, komoly társakkal a háta mögött.

CHIEVO

Több alapemberét is elveszítette a nyáron a Chievo, Francesco Acerbi és Michael Bradley távozása tűnik a legfájdalmasabbnak. Igaz, a csapategység és a lelkes mezőnymunka volt a legutóbbi relatíve jó szereplés, a 10. hely kulcsa a liga egyik „legfunkcionálisabb" csapatánál. Ne feledjük, a keret értéke így is négyszer nagyobb, mint a Debrecené, olyan új nevekkel, mint Dario Dainelli, Adrian Stoian, Isaac Cofie, Roberto Guana, Pavol Farkas, Paul Papp, Marco Rigoni, vagy a veterán szélső, David Di Michele. Rutinos profik és sikeréhes fiatalok alkotják Domenico „Mimmo" Di Carlo csapatát, s ez általában be szokott válni.
Ezt a kezdőt várjuk: Sorrentino – N. Frey, Papp, B. Cesar, Dramé – Cofie, L. Rigoni, M. Rigoni, Di Michele – Paloschi, Pellissier.
Kulcsember: még 2000-ben került a klubhoz a már 33 esztendős Sergio Pellissier, aki az elmúlt idényt nyolc bajnoki találattal, házi gólkirályként zárta. Utoljára még minden bizonnyal megrázza a gólfát.

FIORENTINA

A független futballrajongók is élvezettel figyelték a „lilák" nyári tevékenységét: a világ egyik legszebb városában érkezett a kispadra a már említett Montella, aki nem számít(hat)ott olyan ismert nevekre, mint Per Kröldrup, Edoardo Pazzagli, Amauri, Riccardo Montolivo, Huszin Hardzsa, Valon Behrami vagy Alessandro Gamberini. A sorcseréből még jól is kijöhetnek, lásd például az új fiúk közül a Mattia Cassani, Facundo Roncaglia, Juan Cuadrado, Matías Fernández, Emiliano Viviano, Alberto Aquilani, Gonzalo Rodríguez, Borja Valero, David Pizarro vonulatot. Kíváncsian várjuk, mire megy a Fiorentina a nagytakarítással. A vezetőségben is komoly változások történtek, az új sportigazgató, Daniele Prade szintén Rómából érkezett.
Ezt a kezdőt várjuk: Viviano – Roncaglia, G. Rodríguez, Nasztaszics – Cassani, Aquilani, D. Pizarro, Valero, J. Vargas – Ljajics, Jovetics.
Kulcsember: negyedszáz millió eurót ér a montenegrói támadó, Sztevan Jovetics, akit egész nyáron a Juventus csábított. Nagy kérdés, hogy még egy remek idény után marad-e Firenzében. Nem volt egyszerű döntés ez Gabriel Batistutának sem...

 

MAGYAROK A SERIE A-BAN
GARICS György
Az osztrák válogatott magyar jobbhátvédje – ha nem hátráltatja sérülés – alapembere lehet az előző idényben kilencedik helyen végző Bolognának, amelyben a harmadik idényét kezdi meg a 28 éves, szombathelyi kötődésű futballista. Garics az előző bajnokságban tizennyolc mérkőzésen jutott szóhoz, egy gólt szerzett, és az osztrák válogatottba is újra meghívót kapott.
LACZKÓ Zsolt
A 25 éves válogatott balhátvéd a Sampdoria hét nyári mérkőzéséből négyen játszott, zömében egy félidőt töltve pályán a Serie B-ből feljutó csapatban. A posztért Paolo Castellinivel vetélkedik Laczkó, aki a Samp két fajsúlyosabb barátságos mérkőzése (Schalke, Barcelona B) közül egyiken sem lépett pályára, igaz, a katalánok elleni találkozó idején épp a válogatottban, Izrael ellen szerepelt.
TŐZSÉR Dániel
Rudolf Gergely szerződésbontása után a nyáron a belga Genktől érkező középpályás maradt a Genoa egyetlen magyar légiósa. Az irányító a Serie A „átjáróházába” szerződött (a Genoa az olasz átigazolási piacon évek óta szuperaktivitást mutat), ám a jelek szerint sikerül megragadnia az előző idényben a kiesés ellen harcoló együttesben. A Verona elleni Olasz Kupa-mérkőzésen még nem jutott szóhoz.

GENOA

A Serie A nagy kalmárcsapata ezen a nyáron sem tagadta meg önmagát, ezúttal a Milan, Juventus, Inter hármassal üzletelt nagyban, adott-vett és közös tulajdonolt. Tulajdonképpen nem is rosszul, hiszen a „nagy" veteránok, Alberto Gilardino és Sebastian Frey mellé olyan tehetségek érkeztek, mint Tőzsér Dániel, Michele Canini, Julián Velázquez vagy Valerio Verre, no és visszatért Ciro Immobile, aki az elmúlt idényben a Serie B gólkirálya lett 28 találatával. Nagy kár viszont, hogy Rudolf Gergely nem szerepel Luigi De Canio mester terveiben, így felbontották a szerződését. Mármint a játékosét.
Ezt a kezdőt várjuk: S. Frey – Tomovics, Canini, Granqvist, Antonelli – Kucka, Tőzsér, Merkel – B. Jankovics, Immobile, Gilardino.
Kulcsember: na jó, mondjuk ki: Tőzsér Dánieltől azt várjuk, karmesterként vegye a hátára a csapatot, és ne kelljen idén is a kiesés ellen harcolniuk a „griffeknek"...

INTERNAZIONALE

A fiatal Andrea Stramaccioni vezette gárda az elmúlt idényben hektikusan teljesített, s ez némileg áthúzódott a nyárra is. Pár tucatnál nem is több fiatal mellett Diego Forlán, Lúcio, Goran Pandev, Iván Córdoba és Giampaolo Pazzini is távozott, és bár az új fiúk (Álvaro Pereira, Wálter Gargano, Antonio Cassano, Gaby Mudingayi, Samir Handanovic, Matías Silvestre, Fredy Guarín, Rodrigo Palacio) között több a kölcsönjátékos és az inkább munkásember, mint csillogó klasszis, korai lenne leírni az Intert. Ha Stramaccioni valamiképpen a jobbik arcát lesz képes állandósítani a csapatnak, a bajnoki címért harcolhatnak. Ha nem, és ismét a dobogó alatt végeznek, egy év múlva „földrengés" lesz az öltözőben – pár veterán várható távozásán felül is.
Ezt a kezdőt várjuk: S. Handanovic – Maicon, M. Silvestre, Samuel, Á. Pereira – J. Zanetti, Guarín, Cambiasso – A. Cassano, Sneijder – D. Milito.
Kulcsember: idén is sok múlik Wesley Sneijderen; a csapatrészek nagyon egyben vannak, a kispadon is tízmilliós játékosok rágják a szotyit, de ha a holland nincs formában, nem harap nagyot az Inter sem.

JUVENTUS

Ha nincs a fiatal mester, Antonio Conte tíz hónapos eltiltása, a bajnoki címet előre oda lehet adni a „zebráknak", és a Bajnokok Ligájában is minimum elődöntőt játszanak – tartják egyesek. Úgy tűnik, a mérkőzések idejére vonatkozó Conte-hiány ellenére is a Juventus a scudetto, a bajnoki cím első számú várományosa, hiszen bár visszavonult Alessandro Del Piero, aki a semleges szurkolók számára is borzasztóan hiányzik majd, mellette csak kiegészítő emberek távoztak. Martín Cáceres, Emanuele Giaccherini és Sebastian Giovinco végleges megszerzése, valamint Lúcio, Mauricio Isla, Richmond Boakye és Kwadwo Asamoah érkezése viszont remek hír a fanok számára. Egy klasszis csatár még mindenképpen érkezik a nyáron Torinóba, alighanem Fernando Llorente lesz az.
Ezt a kezdőt várjuk: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah – Vucsinics, Giovinco.
Kulcsember: még mindig Andrea Pirlo – aki nem sejti, miért, alighanem el sem olvassa ezt a cikket.

LAZIO

Hol van már a 2000-es évek római királysága, a laziósok zöme elégedett az elmúlt idénybeli negyedik hellyel, még ha a dobogóra is lett volna esélye a gárdának. Ha most odaférkőzne a bronzérmes helyre az új edző, Vladimir Petkovics (elődje, Edy Reja nem végezte rosszul a dolgát, utóda eddig csak Svájcban bizonyított), maradhat. Egyébként Petkovics azzal kezdett Rómában, hogy meztelen képeket készített játékosairól, mondván, így a későbbi izomgyarapodást szemmel is le lehet mérni. Nos, alapemberek fotóit nem kellett törölnie, azaz egyben maradt a tavalyi mag, amelyhez csupán a brazil Ederson csatlakozott számottevő tömegként. Talán éppen ez lesz a Lazio legfőbb fegyvere?
Ezt a kezdőt várjuk: Marchetti – Konko, Biava, André Dias, Radu – Á. González, Ledesma, Hernanes, Candreva – Zárate, Klose.
Kulcsember: ha a brazil karmester, Hernanes még egy igazán remek idényt fut, búcsúzkodhatnak tőle a laziósok.

MILAN

A milánói csapat nyaráról sok mindent elmond, hogy a szurkolók visszakövetelik az éves bérlet árának egy részét. Zlatan Ibrahimovic és Thiago Silva távozása nemcsak a kezdő tizenegyre, a klub tekintélyére is súlyos csapás volt, de Antonio Cassano, Mark van Bommel, és főleg Alessandro Nesta, Clarence Seedorf, Gennaro Gattuso, Massimo Oddo, Filippo Inzaghi és Gianluca Zambrotta búcsúja egyébként is lezárt egy szép korszakot a klubnál. Massimiliano Allegri mester Giampaolo Pazzinivel, Cristian Zapatával, Francesco Acerbivel, Riccardo Montolivóval, Bakaye Traorével és Kévin Constanttal erősített – hasonlítsuk össze a két névsort, és gondolkodjunk el rajta, jogos-e néhány bérletes kérése. Óva intenénk azonban a Milan leírásától, éppen elégszer temették már őket, és talán éppen ez hozza ki belőlük dafke a maximumot.
Ezt a kezdőt várjuk: Abbiati – Abate, Zapata, Bonera, Antonini – Flamini, Montolivo, Nocerino – K.-P. Boateng – Pazzini, Pato.
Kulcsember: ha Pato végre felépül, megmutathatja, hogy hosszabb távon is képes jól teljesíteni, és a brazil válogatottban is húzóember lesz.

NAPOLI

Walter Mazzarri mester és Riccardo Bigon sportigazgató beáldozta ugyan Mammon oltárán Ezequiel Lavezzit, akiért 26 milliót fizetett a PSG, de az Édinson Cavanira kirótt százmilliós kivásárlási ár elhessegette a fölötte köröző kérőket. Valon Behrami és Alessandro Gamberini érkezett, Eduardo Vargast és Goran Pandevet végleg megvették, azaz a nápolyiak egy csöppet sem lettek gyengébbek, mint tavaly – még akkor sem, ha Lavezzivel 9 bajnoki gól és 8 gólpassz is távozott. Walter Gargano kölcsönadása kissé megdöbbentette a híveket, a hatalmas tehetség Lorenzo Insigne visszatérése viszont jó hír.
Ezt a kezdőt várjuk: De Sanctis – Campagnaro, P. Cannavaro, Britos – Maggio, Behrami, Inler, Zúniga – Insigne, Hamsík – Cavani.
Kulcsember: Édinson Cavani az elmúlt idényben 23, előtte 26 gólt vágott a Serie A-ban, egy köztes eredménnyel maradhatna Nápoly hercege.

PALERMO

A szicíliai középcsapat, élén az élénk elnökkel, Maurizio Zamparinivel, mindig képes a meglepetésre és remek játékosok kitermelésére, felfedezésére. Az elmúlt idényben viszont éppen csak bennmaradtak, és most távozott Matías Silvestre, Mattia Cassani, Mauricio Pinilla, Emiliano Viviano, Federico Balzaretti és Alexandrosz Corvasz is, azaz ha Giuseppe Sannino (igen, kopasz, kis fura szakállkával) feljebb viszi a középmezőnybe a csapatot, továbbra is biztonságban sétálhat Palermo utcáin.
Ezt a kezdőt várjuk: Ujkani – E. Munoz, Von Bergen, Mantovani – Pisano, Barreto, Donati, Brienza, F. Vázquez – A. Hernández, Miccoli.
Kulcsember: ha nem is rögtön ősszel, de tavasszal robbanthat a 18 éves argentin-lengyel támadó, Paulo Dybala, aki 12 millióért érkezett a Córdobától.

PARMA

Olvasóink is kiakadtak a Parma transzfermániáján, hiszen egy olvasónk szerint csak az érkezőkből 720 féle kezdőt lehetne kiállítani. Roberto Donadoni szeretné a középmezőny élén tartani a gárdát (a szakálla már megvan, de ősz haja még kifejezetten sűrű). A Giovincóért kapott 11 milliót jól forgatta, Stefano Okaka, Aleandro Rosi, Amauri, Dorlan Pabón, Jonathan Biabiany, Ishak Belfodil és Szotirisz Ninisz ég a bizonyítási vágytól – edzőjükkel együtt. Akinek minden bizonnyal a haja is megritkul majd az idény végére.
Ezt a kezdőt várjuk: Mirante – Zaccardo, Paletta, A. Lucarelli – Rosi, Morrone, J. Valdés, Parolo, Gobbi – Amauri, Biabiany.
Kulcsember: a csapat legértékesebbje a hányattatott átigazolási előéletű támadó, Jonathan Biabiany.

PESCARA

Az állatian érdekes nevű Delfino Pescara a Serie B bajnokaként tért vissza a legjobbak közé, de távozott a sikeredző Zdenek Zeman, valamint a Lorenzo Insigne, Ciro Immobile, Marco Verratti sikertrió. Ha az új tréner, az egykori milanos Giovanni Stroppa benntartja a csapatot, fényesen bizonyít.
Ezt a kezdőt várjuk: Perin – Crescenzi, Romagnoli, Capuano, Balzano – V. Weiss, G. Colucci, Cascione – Caprari, Abbruscato, Celik.
Kulcsember: a 19 éves őstehetség kapus, Mattia Perin a Genoától érkezett kölcsönbe, és ennél jobb helyre nem is igazolhatott volna, ha ki akar bontakozni.

ROMA

A „farkasok" a kispadra elcsábították a szókimondó Zdenek Zemant az elzavart Luis Enrique helyére, akivel együtt a Gabriel Heinze, David Pizarro, Fábio Simplício, Juan, Fabio Borini, Cicinho hatosnak sem volt maradása – és egy csapatra való, többnyire saját nevelésű fiatal is távozott, sokéves kölcsönhányattatást követően. A veterán cseh szaki Balzaretti, Destro, Bradley és Panajotisz Tahcidisz mellett „lerabolta" Brazíliát, és valami melegség kezdett terjengeni a gunyoros szerző szíve körül is, amikor a hűséges Daniele De Rossi visszautasította a Manchester City ajánlatát. Pedig már 29 éves, és mondjuk meg őszintén, a dolgok jelenlegi állása szerint nemigen nyert nagy címeket zsákszámra az AS-sel. De erről tudna mesélni a már 35 esztendős Francesco Totti, Róma királya is...
Ezt a kezdőt várjuk: Stekelenburg – Piris, N. Burdisso, Castán, Balzaretti – Bradley, De Rossi, Pjanic – Lamela – Destro, Totti.
Kulcsember: Francesco Totti, naná. Ha csak öt percre is pályára lép, ha fájós bokája miatt csak sántikál is, jelenlététől megpezsdül az élet.

SAMPDORIA

Visszatért a Serie B-ből a genovai egyesület, lehet újra átrendezni a várost az ultráknak egy-egy városi derbin. Nem sikerült megszerezni Cassanót, és elhagyta a klubot Daniele Dessena és Biabiany is, de Marcelo Estigarribia, Maxi López, Eder, Renan és Andrea Costa bőven pótolja a távozókat. A kispad egyébként Ciro Ferraráé, aki újra a Serie A-ban keményedhet.
Ezt a kezdőt várjuk: S. Romero – L. De Silvestri, Gastaldello, Rossini, Laczkó – Munari, Tissone, Poli, Estigarribia – M. López, Eder.
Kulcsember: a középpálya ura Andrea Poli lesz, aki visszatért az Intertől, és hatalmas reményekkel várja az idényt, a válogatottban is alapemberré válna.

SAMPDORIA

Visszatért a Serie B-ből a genovai egyesület, lehet újra átrendezni a várost az ultráknak egy-egy derbi alkalmával. Nem sikerült megszerezni ugyan Cassanót, továbbá elhagyta a klubot Daniele Dessena és Biabiany is, ám Marcelo Estigarribia, Maxi López, Eder, Renan és Andrea Costa bőven pótolja a távozókat. A kispad egyébként Ciro Ferraráé, aki újra a Serie A-ban keményedhet.
Ezt a kezdőt várjuk: S. Romero – L. De Silvestri, Gastaldello, Rossini, Laczkó – Munari, Tissone, Poli, Estigarribia – M. López, Eder.
Kulcsember: a középpálya ura Andrea Poli lesz, aki visszatért az Intertől, és hatalmas reményekkel várja az idényt, a válogatottban is alapemberré válna.

SIENA

Ha nem indulna hatpontos hátrányból a tavaly 14. helyen záró csapat, akkori is kiesőjelölt lenne. Serse Cosmi (kevés haj, sok állszőrzet, naná) a mezőny legszegényebb keretével gazdálkodhat, amely csupán 26 milliót ér, így a bennmaradás csoda lenne.
Ezt a kezdőt várjuk: Pegolo – Neto, Dellafiore, Contini – D. Mannini, Bolzoni, Vergassola, D'Agostino, Del Grosso – Bogdani, Calaio.
Kulcsember: Cosmi, az edző. Ha képes lesz felrázni, motiválni szürkécske legénységét, lesz reményük a bennmaradásra.

TORINO

Torinóban is lesz végre házi derbi, tavasszal ugyanis ezüstösek lettek a „bikák" a második vonalban. Ha nem is öklelik fel a „zebrákat", saját pályán megviccelhetik őket – ez, és a biztos bennmaradás örömmel töltené el a vezetőket és a szurkolókat. Az újonnan érkezett Alessio Cerci, Matteo Brighi, Pablo Caceres, Alessandro Gazzi, Mario Santana és Jean-Francois Gillet segíthet ebben.
Ezt a kezdőt várjuk: Gillet – Darmian, Glik, Ogbonna, P. Caceres – Gazzi, Vives – Cerci, Brighi, Meggiorini – Bianchi.
Kulcsember: a 29 éves csapatkapitányért, Rolando Bianchiért anno 13 milliót fizetett a Manchester City, 7-ért vette vissza a Torino. Az előző kiírásban nyolc gólt szerzett, idén többet várnak tőle.

UDINESE

Csodamód szerzett bronzérmet legutóbb Francesco Guidolin legénysége, amelyből távozott S. Handanovic, Isla, K. Asamoah, Denis és Thierry Doubai is. Közel húszmilliót elköltöttek fiatalokra és teljesen ismeretlen légiósokra, de az Udinese éppen nem az a klub, amelyet ki szabadna nevetni az ilyesmi miatt.
Ezt a kezdőt várjuk: Brkics – Domizzi, Danilo, Benatia – Armero, Pinzi, Willians, Maicosuel, Pasquale – Muriel, Di Natale.
Kulcsember: bár sokan csábították, a 34 éves gólzsák, Antonio Di Natale maradt a klubnál. Nincs már sok vissza a karrierjéből, ezért várunk még egy nagy dobást tőle.

A nyári átigazolási szezon eseményeit összefoglaló cikkünket, benne az összes csapat érkezőivel és távozóival, ide kattintva érheti el!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik