Támadás érte az ünneplő játékosokat

Vágólapra másolva!
2010.01.07. 20:16
Címkék
Szerda este támadás érte a Torino labdarúgócsapatának játékosait, akik csapattársuk, David Di Michele 34. születésnapját ünnepelték egy étteremben. A csapat magukból kikelt "szurkolói" több játékost megvertek, autóikat összerugdosták. Az esetet az Olasz Labdarúgók Szövetsége elítélte, és lépéseket vár a olasz szövetségtől, valamint a labdarúgóligától.
Di Michele (balra) aligha ilyen születésnapi meglepetésre számított (Fotó: Reuters)
Di Michele (balra) aligha ilyen születésnapi meglepetésre számított (Fotó: Reuters)

A csetepatéról szóló híreket a klub hivatalos közleményben erősítette meg:

„Az Il Cavalieri étterem előtt a David Di Michele születésnapja alkalmából szervezett meglepetésparti után Riccardo Colombót és Rolando Bianchit egyszer csak mintegy 25, maszkot viselő ember vette körül, akik többször arcon ütötték a játékosokat, az autóikat pedig rugdosni kezdték” – áll a közleményben.

„Ezen a ponton az ultrák berontottak az étterembe, ahol további játékosokat – Aimo Diana, Marco Pisano, Francesco Pratali, Massimo Loviso, Matteo Rubin, Paolo Zanetti, Angelo Ogbonna, Di Michele – támadtak meg. A fizikai bántalmazáson túl életveszélyes fenyegetések is elhangzottak, valamint azt is kilátásba helyezték a támadók, hogy otthonukban is „felkeresik” a labdarúgókat. Mindezt úgy tették, hogy a helyszínen tartózkodtak a futballisták feleségei, barátnői, és ami a legszörnyűbb, négy, láthatóan sokkos állapotba került gyermek is. A támadók csak akkor hagyták el az éttermet, amikor észrevették, hogy ott biztonsági kamerák működnek, a fenyegetőzést viszont ezt követően sem hagyták abba.”

A klub elhatárolódik az elkövetőktől, akiket nem azonosít a Serie B 10. helyén álló Torino igazi szurkolóival. Elképzelhető, hogy a csapat – válaszul az incidensre – sztrájkba kezd, ami az egész bajnokságra, sőt, a Serie A küzdelmeire is hatással lehet.

Az Olasz Labdarúgók Szövetsége (AIC) szolidaritást vállal a Torino labdarúgóival, és elítéli a szégyenteljes esetet. Nem ez az első alkalom, hogy labdarúgókat ér támadás, az utóbbi hónapokban a Gela, a Brescia és a Palermo játékosait is hasonló incidens érte.

Az AIC határozott fellépést vár az Olasz Labdarúgó-szövetségtől, valamint az olasz labdarúgóligától (Lega Calcio), az erőszakos események miatt pedig komoly tüntetéseket helyezett kilátásba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik