Simon Ádám öt évre aláírt a Palermóhoz - hivatalos

Vágólapra másolva!
2011.06.08. 12:18
null
Simon Ádám aláírt a Palermóhoz (Fotó: Action Images – archív)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Palermo hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette az NB I nyolcadik helyén végző Haladás középpályását, aki öt évre szóló szerződést írt alá.

A Palermo két játékos szerződtetését is bejelentette ma délelőtt hivatalos honlapján: az olasz klub a Haladástól távozó Simon Ádámot és a Varesét elhagyó olasz Eros Pisanót is megszerezte, és mindkét labdarúgóval öt évre szóló megállapodást kötött.

Mint május közepén beszámoltunk róla, a Haladás már korábban megállapodott a magyar játékos eladásáról, akiért olasz lapértesülések szerint 700 ezer euró körüli összeget fizet a Palermo.

Simon június elején sikeresen átesett az orvosi vizsgálatokon, és már csak néhány apró részletben kellett megállapodnia a szicíliai klubbal, amelyet a csapatot az Olasz Kupa döntőéig vezető Delio Rossi helyére kinevezett Stefano Pioli irányít.

Az 1990. március 30-án született Simon Ádám, ikertestvéréhez, Andráshoz hasonlóan a Sándor Károly Akadémia növendéke volt, de az MTK többször is kölcsönadta a Haladásnak, a 2008–2009-es szezonban mutatkozott be az NB I-ben a szombathelyi csapatban, amellyel 2009 őszén kötött végleges szerződést, miután lezárult az MTK-val folytatott jogi vitája.

Simon 2009-ben tagja volt az U20-as egyiptomi vb-n bronzérmet szerző magyar csapatnak, a világbajnokságon hat mérkőzésen lépett pályára.

A védekező középpályás a most befejeződött NB I-es szezonban a Haladás egyik legjobbja volt, 26 mérkőzésen egy gólt szerzett, összesen 45 élvonalbeli meccsel a háta mögött szerződött a Serie A-ba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik