Silvio Berlusconit négyéves börtönbüntetésre ítélték!

Vágólapra másolva!
2012.10.26. 16:55
null
Valószínűleg lefagyott a mosoly az arcáról: Silvio Berlusconit elítélte a bíróság (Fotó: Action Images – archív)
Négyéves börtönbüntetésre ítélték Silvio Berlusconit, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Milan tulajdonosát, de egy jogszabálynak köszönhetően csak egy évet kell majd leülnie – vagy annyit sem.

Az ügyészség három év nyolc hónap börtönbüntetést kért az adócsalással vádolt politikusra, de a milánói bíróság négyéves büntetéssel sújtotta, valamint úgy döntött, hogy Berlusconit három évre eltiltja a közügyektől. A négy év aztán egy évre változott, mivel egy hat évvel ezelőtti jogszabály értelmében a 2006 májusa előtt elkövetett bűntettek miatt kirótt büntetések automatikusan három évvel megrövidülnek.

Persze az is kérdés, hogy egyáltalán az egyéves börtönbüntetés érvényben marad-e, ugyanis ez még csak az elsőfokú ítélet volt, márpedig Berlusconi ügyvédei szinte biztosan fellebbeznek (erre két lehetőségük is lesz) és mindent megtesznek majd az enyhítésért.

A korábbi olasz miniszterelnök éppen tegnap jelentette be, hogy visszavonul a politikától, de ha érvényben marad az ítélete, akkor ha akarná, sem folytathatná politikusként.

Ez az első eset, amikor elmarasztaló ítélet született Berlusconival szemben, pedig nem első alkalommal kellett a vádlottak padján ülnie, ám a többi perben felmentették vagy elévülésre hivatkozva megszüntették ellene az eljárást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik