Serie A: Szoboszlai és Jovics fémjelezte új Milanról írnak

K. F.K. F.
Vágólapra másolva!
2020.05.06. 12:47
null
Szoboszlai Dominik és Luka Jovics egy csapatban? (Fotó: Tumbász Hédi, AFP)
Szoboszlai Dominik Olaszországba igazolásának esélyeiről szinte napi rendszerességgel cikkezik az olasz sajtó. Ezúttal a goal.com olasz kiadása említi az RB Salzburg magyar labdarúgóját Milan-célpontként, de a hangsúly most Luka Joviccsal közösen történő szerződtetésén van.

 

A szerdai cikk a Tuttosport című olasz lapra hivatkozva latolgatja, milyen lenne a Rangnick-stílusú Milan, és arra jut, hogy ha valóban a korábbi lipcsei sikeredző, jelenlegi Red Bull-sportigazgató lesz a milánóiak vezetőedzője – ez is forró téma Lombardiában –, akkor erős fiatalítás várható, és logikus a Szoboszlai, Jovics erősítési irány.

Szoboszlait a Salzburg, Leipzig összefonódás révén Ralf Rangnick jól ismeri, és közelről figyelte Jovics korábbi frankfurti remeklését is. A 22 éves szerb támadó tavaly nyár óta a Real Madrid játékosa, de nem tudott gyökeret ereszteni a spanyol fővárosban, ráférne az új impulzus – ezt a Milannál már korábban felismerték.

Az olasz csapat tavaly jó üzletet kötött a Reallal Theo Hernández megszerzésekor, a helyi sajtó erre is alapoz, amikor Jovics megvásárlásának/kölcsönvételének lehetőségéről ír.

Ami Szoboszlait illeti, a magyar válogatott középpályás a napokban a DAZN-nak adott videointerjúban úgy fogalmazott: egyelőre nem áll módjában konkrétumokkal szolgálni Milan-ügyben.

„Ha a sors úgy akarja, akkor odakerülök. Vannak más ajánlataim is, és bárhogyan lesz, a végső döntést én hozom meg. A saját karrierem szempontjából legjobbnak ígérkező választásra törekszem. A Serie A természetesen kitűnő bajnokság, de ugyanezt elmondhatom a Premier League-ről és a Bundesligáról is” – mondta titokzatosan Szoboszlai, akit a Milanon kívül a Lazio, az Arsenal, a Chelsea, a Leicester City, a Juventus és az Inter jövendőbeli labdarúgójaként is láttatott már a nemzetközi sajtó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik