Serie A: Pirlo a legutóbbi szezon legjobbja, tarolt a Juve

Vágólapra másolva!
2014.01.27. 23:46
null
Pirlo (jobbra) lett a legutóbbi szezon legjobbja a Serie A-ban (Fotó: Reuters, archív)
Az Olasz Labdarúgók Szervezete (AIC) átadta a 2012–2013-as szezonra vonatkozó díjakat az idény legjobbjainak. A milánói futballgálán – amit a Serie A Oscar-díjának neveznek – a játékosok Andrea Pirlót, a Juventus középpályását választották az idény legjobb labdarúgójának, a bajnok Juventust pedig a legjobb csapatnak, Antonio Conte sikeredzőt pedig a legjobb trénernek.

 

 

A Serie B legjobb játékosa Domenico Berardi (Sassuolo) lett, aki nemrégiben a Milannak lőtt négy góljával hívta fel magára a figyelmet (csapata 4–3-ra nyert). A legjobb játékvezető Nicola Rizzoli lett.

A szezon legjobb csapatát is megszavazták, a tizenegybe négy Juventus-játékos került, összességében hét olasz és négy légiós. Az idény legjobbjának megválasztott Pirlo a legutóbbi szezonban öt gólig és hét gólpasszig jutott, összesen 2199 jó passza volt.

A legjobb fiatal játékosnak járó díjat Luis Muriel (Udinese) és Stephan El Shaarawy (AC Milan) kapta megosztva. A legjobb női futballista Melania Gabbiadini lett, a Sampdoriát erősítő Manolo nővére.

A SERIE A 2012–2013-AS SZEZONJÁNAK LEGJOBB CSAPATA
Samir Handanovic (szlovén, Inter) – Christian Maggio (olasz, Napoli), Andrea Barzagli (olasz, Juventus), Giorgio Chiellini (olasz, Juventus), Mattia De Sciglio (olasz, AC Milan) – Arturo Vidal (chilei, Juventus), Andrea Pirlo (olasz, Juventus), Borja Valero (spanyol, Fiorentina) – Edinson Cavani (uruguayi, Napoli, a nyáron a PSG-be igazolt), Mario Balotelli (olasz, AC Milan), Antonio Di Natale (olasz, Udinese)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik