Serie A: öt százalékot estek a Juve részvényei CR miatt

Vágólapra másolva!
2018.10.05. 12:59
null
Ronaldo szponzorai aggodalommal figyelik a történteket (Fotó: AFP)
Egy hónapja még arról számolt be az olasz sajtó, hogy Cristiano Ronaldo szerződtetése miatt a Juventus-részvények értéke emelkedett, azonban amióta a portugál klasszist nemi erőszakkal vádolták meg, a részvények öt százalékot estek.

 

 

Ronaldo ellen egy 2009-es szexuális zaklatási ügyben nyomoz a Las Vegas-i rendőrség, miután egy amerikai nő, Kathryn Mayorga beperelte.

A Juventus portugál játékosa határozottan visszautasította az ellene felhozott vádakat, és azt írta: „A tiszta lelkiismeretem lehetővé teszi, hogy nyugodtan várjam a vizsgálatok eredményét.”

Csütörtökön az olasz klub is kiállt mellette, közleményében azt írta, „Ronaldo profi hozzáállást mutatott, elkötelezettségét mindenki értékeli, és az állítólagos események nem változtatják meg véleményünket.”

A játékos fő támogatói azonban nincsenek ennyire pozitív hangulatban, a Nike vezetése jelezte, hogy mély aggodalommal tölti el az ügyfelét körülvevő ellentmondás. „Nagyon aggódunk, és továbbra is szorosan figyelemmel kísérjük a helyzetet” – idézte az AFP a sportszergyártó cég szóvivőjét. A Forbes szerint Ronaldo egyike azon három sportolónak (LeBron James és Michael Jordan mellett), akivel életre szóló szerződést kötött a Nike.

Az EA Sports ugyancsak aggodalmának adott hangot, hiszen Ronaldo a FIFA-videojátékok egyik reklámarca. „Szorosan figyelemmel kísérjük a helyzetet, hiszen a sportolók viselkedésének, illetve az EA értékének összhangban kell lennie” – olvasható a cég nyilatkozatában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik