Serie A: Nagy Ádámot kiállították; az Inter kikapott a mumusától

Vágólapra másolva!
2018.08.19. 22:30
null
Domenico Berardi (balról a második) ünnepel, a Sassuolo megint megverte az Intert (Fotó: AFP)
Az Internazionale 1–0-ra kikapott mumusától, a Sassuolótól az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) nyitó fordulójában. A Bologna hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett a SPAL-tól, a csereként beálló Nagy Ádámot a 89. percben második sárga lappal kiállították.

Nyolc mérkőzés, hét vereség. Ez az Inter mérlege 2015 februárja óta a Sassuolo ellen, amely egyetlen másik együttest sem vert meg olyan sokszor a Serie A-ban, mint a milánói sztárcsapatot. A vasárnapi találkozó egyetlen gólját a 27. percben Domenico Berardi szerezte tizenegyesből.

Az Interbe a szünetben beállt a világbajnoki ezüstérmes Ivan Perisic – a meglehetősen halovány teljesítményt nyújtó Dalbert helyére –, majd a második félidő közepén Keita Baldé is, ám a milánóiak erőfeszítései nem vezettek sikerre, a Sassuolo otthon tartotta a három pontot.

BERARDI TIZENEGYESE

A Bologna Filippo Inzaghi vezetőedző első mérkőzésén hazai pályán 1–0-ra kikapott a SPAL-tól – Jasmin Kurtic óriási gólt lőtt –, ráadásul Nagy Ádám kiállítása miatt tíz emberrel fejezte be az összecsapást. A magyar válogatott középpályás az 56. percben, még 0–0-s állásnál szállt be a meccsbe, nem sokkal később megkapta az első sárga lapját, majd a 89. percben a másodikat is, amikor egy szabálytalansággal megakadályozta a vendégek kontratámadását. Piero Giacomelli játékvezető nem habozott, kiállította Nagyot, aki profi pályafutása során először kapott piros lapot és ő lett a Serie A jelenlegi idényének első kiállított játékosa.

NAGY ÁDÁM KIÁLLÍTÁSA

KURTIC BOMBAGÓLJA

Az Empoli magabiztos, kétgólos győzelmet aratott a Cagliari felett, míg az Udinese 0–2-ről felállva mentett pontot a Serie A-ba három év után visszatérő Parma vendégeként.

OLASZ SERIE A
1. FORDULÓ

Bologna–SPAL 0–1 (Kurtic 71.)
Empoli–Cagliari 2–0 (Krunic 14., Caputo 52.)
Parma–Udinese 2–2 (Inglese 43., Barilla 59., ill. De Paul 65. – 11-esből, Fofana 69.)
Sassuolo–Internazionale 1–0 (Berardi 27. – 11-esből)

Korábban
Torino–Roma 0–1 (Dzeko 89.)

Szombati eredmények
Lazio–Napoli 1–2 (Immobile 25., ill. Milik 45+2., Insigne 59.)
Chievo–Juventus 2–3 (Stepinski 38., Giaccherini 56. – 11-esből, ill. Khedira 3., Bonucci 75., Bernardeschi 93.)

Hétfő
20.30: Atalanta–Frosinone (Tv: Digi Sport1)

Szeptember 19.
Sampdoria–Fiorentina
Október 31.
Milan–Genoa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik