Serie A: nagy a baj - megint elhalasztották a Parma meccsét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.02.27. 17:47
Egymás után második bajnoki mérkőzése marad el az olasz labdarúgó élvonalban sereghajtó Parmának, mivel a klub az alapfeladatait sem képes ellátni.

Az olasz szövetség elnöke, Carlo Tavecchio az elnökség pénteki ülését követően jelentette be a döntést arra hivatkozva, hogy a Genoa elleni idegenbeli meccs elhalasztását a csapat játékosai kérték.

A Parma múlt hétvégi találkozóját azért kellett elhalasztani, mert nem tudott fizetni a biztonsági szolgálat munkájáért és az áramellátásért, a játékosok pedig egész szezonban nem kaptak fizetést.

A klub a jelenlegi szezonban már kétszer is átesett tulajdonosváltáson. Múlt hét kedden az ügyészség csődeljárás megindítását kezdeményezte az egyesülettel szemben, mivel az új elnök, Giampietro Manenti a hétfői határidőig nem teljesítette milliós nagyságrendű kötelezettségét, nem utalta a játékosok bérét, illetve nem fizette be az adókat.

A nagy hagyományokkal rendelkező klub sorsáról a március 19-én esedékes meghallgatás után születhet döntés. Ha az egyesület csődöt jelent, az olasz amatőrbajnokságban kezdheti újra a szereplését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik