Pippo Inzaghi győztes rangadóval debütált az AC Milan kispadján

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.31. 18:00
null
Inzaghi együtt ünnepelt játékosaival csapata második gólja után (Fotó: Action Images)
Az AC Milan hazai pályán 3–1-es sikert aratott a Lazio ellen az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 1. fordulójának vasárnapi rangadóján, így Filippo Inzaghi vezetőedző győzelemmel mutatkozott be a piros-feketék kispadján.

Kaká, Balotelli és Robinho is elhagyta a Milant a nyáron, így az El Shaarawy, Honda, Ménez trióval rohamozott a Lazio elleni nyitányon a nemzetközi kupaindulásról 17 szezont követően először lemaradó együttes. És nem tette rosszul, hiszen Honda Keiszuke révén már hét perc után megszerezte a vezetést a hazai csapat: Bonera indítása után a pocsékul sikerült előző szezon után a mai estén kiválóan mozgó El Shaarawy lépett meg a bal szélen, majd külsővel tanárian tálalt a hosszú oldalon üresen érkező csatártárs elé, aki közelről nem hibázott. 1–0.

A Lazióban ott volt a friss világbajnok és vb-gólrekorder Miroslav Klose, de alig akadt értékelhető momentuma az első 45 percben, mivel a társak nem tudták kiszolgálni egyetlen csatárukat, Candreva volt a legveszélyesebb római a pályán a visszafogott színvonalú mérkőzés első félidejében.

A frissen szerződtetett csatár, Fernando Torres a lelátón már ott volt (Fotó: Action Images)
A frissen szerződtetett csatár, Fernando Torres a lelátón már ott volt (Fotó: Action Images)

A második játékrészre a Lazio sokkal támadóbb felfogásban futott ki a pályára, de a Milan roppant előnyös lélektani pillanatban szerzett újabb gólt, amikor a vendégek – a játék képe alapján – a legközelebb jártak az egyenlítéshez. Az 56. percben Abate beadásánál aludt el a komplett római védelem, középen Sulley Muntari érkezett és nem kegyelmezett 2–0.

Stefano Pioli, a Lazio vezetőedzője cserékkel próbálta átírni a forgatókönyvet, de újabb tíz perc elteltével harmadik gólját is megszerezte a Milan: Jérémy Ménez harcolt ki (egy elég könnyen befújt) tizenegyest, majd magabiztosan értékesítette is a PSG-től igazolt francia. 3–0.

Két perccel később (67.) a brazil hátvéd, Alex élesztette fel a Lazio már-már eltemetett pontszerzési reményeit: Felipe Anderson beadásánál próbált menteni a Klosét váltó Djordjevics elől, de saját kapujába talált be: öngól. 3–1.

A folytatásban egyre élvezhetőbb lett a játék, akár újabb gólok is születhettek volna, de a helyzetek kimaradtak, köztük Antonio Candreva 94. percben kiharcolt tizenegyese, a Lazio legjobbjának lövését Digo López hárította bravúrral, így maradt a 3–1-es Milan-győzelem.

A MÉRKŐZÉS RÉSZLETES, PERCRŐL PERCRE TUDÓSÍTÁSÁT ITT OLVASHATJA EL!

SERIE A
1. FORDULÓ
Milan–Lazio 3–1 (Honda 7., Muntari 56., Ménez 64. ill. Alex - öngól 67.)
Atalanta–Hellas Verona 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik