Serie A: letartóztatták a Juventus ultráinak 12 vezetőjét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.09.16. 13:25
Az olasz rendőrség letartóztatta a Juventus szurkolótáborának 12 vezetőjét, mivel illegális eszközökkel próbáltak a rendelkezésre állónál több belépőhöz jutni.

A hatóság hétfői tájékoztatása szerint az ultrák megfenyegették a klubot: rasszista dalokat fognak énekelni mérkőzések alatt, amennyiben nem kapnak extra jegyeket. A vádemelésben bűnszervezetben elkövetett zsarolás, erőszak és pénzmosás szerepel.

A vizsgálat a Juventus egy évvel ezelőtti feljelentése nyomán kezdődött, a letartóztatásokra két évvel azután került sor, hogy a klubot pénzbírsággal és szektorbezárással büntették, amiért bizonyos ultracsoportoknak megkönnyítette a csapat hazai mérkőzéseire szóló jegyek és bérletek megvásárlását. A klub elnökét, Andrea Agnellit akkor bűnösnek találták az ügyben, ám végül egy fellebbviteli bíróság 2017 decemberében eltörölte egyéves eltiltását.

A torinói ügyészség által lefolytatott vizsgálat összefüggésben áll azzal, hogy a feltételezések szerint a 'Ndrangheta nevű calabriai bűnszervezet beszivárgott az ultrák szektorába az Allianz Stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik