K. T. I./MTI 2020.05.28 20:10 Frissítve: 2020.05.30 00:23

Serie A: június 20-án folytatódik a bajnokság – hivatalos

Az olasz sportminiszter hivatalosan is bejelentette: június 13-án indulhat újra a profi labdarúgás az országban. Első körben az Olasz Kupa elődöntőit rendezik meg, majd egy héttel később, 20-án elstartol az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság is.

 

Június 20-án folytatódhat a Serie A (Fotó: AFP)

Az Olasz Labdarúgó-szövetség korábban közleményben jelezte, hogy június közepén mindenképpen szeretnék, ha újra tudna indulni a liga, azt ugyanis augusztus 20-ig be kell fejezni. Ha ezt a céldátumot nem tudták volna tartani, felesleges lett volna az évad újrakezdéséről beszélni. 

Az FIGC közleményben arról írt, hogy az első, a másod- és a harmadosztály küzdelmeit szeretné folytatni, az alsóbb osztályokét viszont már nem.

A mostani idény zárásának határideje mellett az új szezon rajtjának időpontját is kijelölte a szervezet, amely szeptember elsején kívánja elindítani a 2020–2021-es kiírást.

A Sky Sport Italia korábbi beszámolója szerint a kluboknak kell állniuk a mérkőzések előtt használandó gyorstesztek árát. Ez is része volt az FIGC orvosi protokolljának, amelyet a szövetség vasárnap adott át Vincenzo Spadafora sportminiszternek.

A csoportos edzések orvosi iránymutatásait a hét elején fogadták el, a legtöbb csapat már használja is, a mezőny többi tagja várhatóan hétfőn áll ismét munkába.

Az orvosi tervezetben az utazási előírások mellett például az is szerepel, hogy a csapatok által használt szállodáknak rendelkezniük kell olyan be- és kijáratokkal, amelyeket csak a játékosok és szakmai stáb tagjai használhatnak, a többi vendég és az alkalmazottak nem.

Egyidejűleg legfeljebb 300 ember engedhető be egy stadionba, beleértve a játékosokat, a szakmai stábot, a személyzetet, a média képviselőit, az orvosokat és a biztonsági személyzetet is.

Az olasz kormányülés csütörtökön végül áldását adta a tervezetre, így Spadafora bejelentette a folytatást.

A sportminiszter hozzátette, az FIGC elkészített egy B-tervet is arra az esetre, ha a vírushelyzet ismét fokozódna. Utóbbi forgatókönyv szerint egy helyszínen, egy playoff rendszerben dőlne el a Scudetto sorsa. 

2020.07.07 21:20:07

Olasz labdarúgás M. G.

A padlón levő milánóiak a VAR-tól kaptak egy impulzust, majd valósággal átrobogtak a listavezetőn.

2020.07.05 21:05:18

Olasz labdarúgás K. T. I.

Gennaro Gattuso együttese végig mezőnyfölényben futballozott. Hiába küzdött nagyot, zsinórban harmadszor is kikapott a Roma.

2020.07.04 21:29:56

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Könnyedén nyert a Milan a Lazio otthonában, 0–3 lett a vége, az éllovas Juventus nagy-nagy örömére.

2020.07.02 19:01:50

Olasz labdarúgás R. Gy.

Eseménytelen első félidő után a második elején kétszer villantak meg a hazaiak – ez elég is volt a sikerhez.

2020.06.28 15:33:55

Olasz labdarúgás R. Gy.

Az első félidőben több lehetősége volt a Romának, de a második félidőben a Milan uralta a terepet.