Serie A: idegenbeli sikerrel rajtolt a címvédő Juventus

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.08.24. 20:05
null
Giorgio Chiellini szerezte a Juventus első gólját az új bajnoki idényben (Fotó: AFP)
A Juventus győzelemmel kezdte az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 2019–2020-as idényét: a címvédő 1–0-ra nyert a Parma vendégeként szombat kora este.

A betegeskedő Maurizio Sarri vezetőedző távollétében segítője, Giovanni Martusciello irányította a torinóiakat, akiknek soraiban kezdőként kapott lehetőséget a milánói és londoni kölcsönjátékról visszatérő Gonzalo Higuaín, miközben Paulo Dybala a kispadon ült (és végig ott is maradt).

A hétgólos Fiorentina–Napoli mérkőzésről ide kattintva olvashatnak!

Bevezetésképp Cristiano Ronaldónak volt egy veszélyes fejese, a túloldalon Roberto Inglese próbálkozott kétszer is, de mindhiába – az idény első gólszerzője Giorgio Chiellini lett: egy kevéssé sikeresen elhárított Juve-szöglet után a leshatáron sertepertélő rutinos védő olyan rafináltan piszkált bele Alex Sandro lövésébe, hogy lábáról a labda védhetetlenül vágódott a hálóba (0–1).

Egy kis stat: Chiellini először szerzett gólt a bajnoki idény első napján; 389 mérkőzés, 27 gól – pillanatnyilag ez a 35 éves válogatott védő olasz bajnoki mérlege.

Nem sokkal később, egy ellencsapás végén Cristiano Ronaldo is betalált, ám hiába a villámgyors lövés, a videózásból kiderült: ha csupán néhány centiméteren múlt is, a portugál világklasszis lesről indult.

Ronaldo a második félidőben is közel járt a gólhoz, Luigi Sepe két lövését is védte. A fordulás után a Juve sokáig fölényben futballozott, aztán a hajrára felpörgött a Parma is, ám egyenlítenie nem sikerült – az utolsó próbálkozásnál Hernani bombája csak kevéssel kerülte el a kaput.

OLASZ SERIE A
1. FORDULÓ, szombati mérkőzések
Parma–Juventus 0–1 (Chiellini 21.)

Később
Fiorentina–Napoli 3–4 (Pulgar 9. – 11-esből, N. Milenkovics 51., K-P. Boateng 65., ill. Mertens 38., Insigne 43., 67. – az elsőt 11-esből, Callejón 56.)

A TOVÁBBI PROGRAM
Vasárnap

18.00: Udinese–Milan (Tv: Digi Sport1)
20.45: Roma–Genoa (Tv: Digi Sport1)
20.45: Cagliari–Brescia
20.45: Sampdoria–Lazio (Tv: Digi Sport3)
20.45: SPAL–Atalanta
20.45: Torino–Sassuolo
20.45: Hellas Verona–Bologna
Hétfő
20.45: Internazionale–Lecce (Tv: Digi Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik