nemzetisport.hu 2019.10.16 21:06

Serie A: Icardi megvédte Lukakut a kritikákkal szemben

Romelu Lukaku még csak nyolc meccsen lépett pályára új klubja, az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában (Serie A) szereplő Internazionale szerelésében, de sokan már most éles kritikákat fogalmaznak meg a sztárcsatár teljesítményével kapcsolatban. A klubtól nemrég kölcsönbe távozó Mauro Icardi azonban a védelmére kelt.

A belga támadó rögvest két góllal nyitott Milánóban, azóta viszont hat meccsen csak egyszer talált be (Fotó: AFP)

 

Lukaku augusztusban 80 millió euró ellenében szerződött a Manchester Unitedtől az Interbe, az első két olasz bajnokiján pedig rögtön két gólt szerzett, így sokan fellelkesedtek a támadó teljesítményével kapcsolatban. Az azóta lement hat mérkőzésen viszont csupán egyszer talált be a kapuba a belga támadó, ami okot adott rá, hogy többen is éles kritikákat fogalmazzanak meg vele szemben.

Lukaku éppen az Inter legutóbbi sztárcsatárától kapott „védelmet”. A nyáron – egyelőre csak kölcsönbe – a Paris Saint-Germainhez távozó Mauro Icardi a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában beszélt belga poszttársáról.

„Számomra úgy tűnik, mintha nehézségei lennének. Úgy gondolom, hogy remekül kezdte a szezont, azonnal szerzett néhány gólt az érkezése után. Valljuk be, senki számára sem könnyű a Serie A-ban futballozni. Az olasz élvonal a leginkább védekező bajnokság egész Európában. Talán kell neki még egy kis idő, hogy teljesen beilleszkedjen, de rengeteg gól lőtt már karrierje során, és ez ezúttal sem lesz másképp” – mondta az argentin támadó.

Icardi egyre jobb formában van a francia címvédő színeiben, a legutóbbi két mérkőzésén egyaránt betalált, egyelőre azonban nem szeretne azzal foglalkozni, hogy él-e majd vételi opciójával a PSG az évad végén.

„Jelenleg a Paris Saint-Germain játékosa vagyok, és a célom az, hogy a legjobbamat nyújtsam ebben a mezben. Az idény végén, május-június környékén meglátjuk, hogy mi történik. Egyelőre korai erről beszélni.”

2020.09.20 19:44:52

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A kilencszeres címvédő Kulusevski góljával szerzett vezetést, majd a második félidőben Bonucci és Ronaldo is betalált.

2020.09.19 08:48:30

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

SERIE A BEHARANGOZÓ. Marco Rossi szerint megjelent a gegenpressing és az ultrapressing, a bajnok legnagyobb kihívója pedig a...

2020.09.15 23:53:55

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. A korábbi években felhalmozott játékosállományból gazdálkodnak Nápolyban a De Laurentiisek.

2020.09.04 19:52:45

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Tare a nagycsapatok keretében mezgerél, közben 2025-ig hosszabbított legnagyobb csillagával.

2020.08.29 17:09:19

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Amelyből a Juventus, a Barcelona, az Inter és a Chelsea is kicsemegézné a legjobb légiósokat.