Serie A: három hónapos eltiltás és pénzbüntetés Contének?

Vágólapra másolva!
2012.08.01. 12:57
null
Conte novemberig nem ülhet le a Juventus kispadjára (fotó: Reuters)
Címkék
Három hónapos eltiltást és pénzbüntetést kaphat Antonio Conte, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Juventus vezetőedzője. Mint ismeretes, a trénert ugyan ártatlannak találták a scommessopoli névre keresztelt bundabotrányban, ennek ellenére keményen megbüntethetik.

 

Conte még a Siena vezetőedzőjeként tudott két manipulált mérkőzésről, ám nem jelentette azokat. A 2011 tavaszán lejátszott Novara–Siena és Albinoleffe–Siena találkozókon a jelenlegi Juve-tréner ült a Siena kispadján.

Egy olasz bíróság a Serie A fegyelmi bizottságával karöltve három hónapos eltiltást és 200 ezer eurós pénzbüntetést szabhat ki Antonio Contére. Ez azt jelentené, hogy a tréner legközelebb novemberben ülhet le ismét a Juventus kispadjára.

További ítéleteket is hozott a bíróság: a Baritól öt pontot levontak, a Sienát pénzbüntetésre ítélték.

VÁDALKU LEFÚJVA
Szerdán, tehát még aznap este az Olasz Labdarúgó-szövetség azonban elutasította ezt, a legújabb hírek szerint Conte pedig arra nem hajlandó, hogy egy újabb vádalkuról tárgyaljon – így egy hosszan elnyúló bírósági ügyet és egy akár 15 hónapos eltiltást kockáztat meg.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik