Serie A: fenntarthatatlan a Juventusnál a játékosok fizetése

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.17. 20:49
null
Vége a „habzsi-dőzsinek”? (Fotó: AFP)
Riadó a Juventusnál címmel írt a La Gazzetta dello Sport arról, hogy tarthatatlanul magas a játékosok fizetése az olasz labdarúgó-bajnokság címvédőjénél.

Az olasz sportnapilap szerint a torinói klub vezetősége eltökélte, hogy a bércsapdából átgondoltabb igazolásokkal próbál szabadulni, ennek kapcsán említi az FC Barcelonától megszerezni kívánt brazil Arthurt, akiért a Juventus irányítói legfeljebb 3.5 millió eurót adnának a katalán klubnak. Az újság riasztó példaként hozza fel az évente egyformán 7 milliót kereső Ramseyt és Rabiot-t, akik „egyformán magas fizetés mellett is rossz teljesítmény nyújtottak”.

Az olasz lap megállapítása szerint a koronavírus-járvány okozta válság miatt lehetetlennek tűnik fenntartani a jelenlegi javadalmazási rendszert és belemenni újabb nagy értékű játékosbeszerzésekbe.

A La Gazzetta dello Sport részletesen ismerteti a Juventus futballistáinak nettó éves bérlistáját, amelyet Cristiano Ronaldo vezet 31 millió euróval, az utána következő De Ligt 8, Higuaín és Pjanic pedig 7.5-7.5 milliót keres.

Ramseyék előtt van még Dybala 7.3 millióval, míg a legnevesebbek közül már az „olcsóbb” kategóriába tartozik például Bonucci (6.5 millió), Szczesny (6.5), Douglas Costa (6), Khedira (6), a csapatkapitány Chiellini (3.5), míg a klasszis kapus Buffon a sor végén szerepel a maga másfél milliójával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik