Serie A: De Rossi keres a legjobban, két argentin követi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.09. 16:19
Egymilliárd euró alá csökkent az olasz élvonalbeli labdarúgók összfizetése – számolt be róla egy tanulmány nyomán a La Gazzetta dello Sport. A rózsaszín lap beszámolója szerint a válság egyértelműen kézzel fogható jele, hogy a klubok csökkentettek a játékoskeretek bérezésén, és újra 1 milliárd euró alatti összeget, körülbelül 912 milliót tesz ki a bérköltség.



De Rossi szezononként 6.5 millió eurót kaszál (Fotó: Imago)
De Rossi szezononként 6.5 millió eurót kaszál (Fotó: Imago)

A listát a Juventus vezeti bruttó 115 millió euróval, és a nyáron a torinóiak gyakorlatilag összes riválisa újratárgyalni kényszerült a szerződések bérezésre vonatkozó pontjait, hogy megfeleljenek az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénzügyi fair play szabályainak.

A listán a második a Milan 105 millió euróval, városi riválisa, az Internazionale 95 millió eurót fizet ki játékosainak. A bajnoki címért harcba szálló Napoli gazdálkodásából ugyanakkor 74.1 milliót visz el a játékosfizetés.

A La Gazzetta dello Sport szerint a bajnokság legjobban kereső játékosa Daniele De Rossi, a Roma középpályása, aki szezononként 6.5 milliót kasszíroz teljesítményével, őt a Napoli új csatára, Gonzalo Higuaín, illetve egy másik argentin támadó, az interes Diego Milito követi 5 millióval. Esteban Cambiasso, Carlos Tévez és Francesco Totti 4.5-4.5, Mario Gomez 4.25 milliós évenkénti keresettel tartozik még az élmezőnybe, majd Gianluigi Buffon, Mario Balotelli, Kaká, Philippe Mexes és Marco Borriello következik egyaránt 4 millió euróval.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik