Serie A: a Tatabánya trénere is edzőjelölt a Laziónál – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2015.12.08. 11:21
Röpködnek a nevek a Lazio kispadja körük: Stefano Pioli helye az egyik legbizonytalanabb a Serie A edzői állásai közül, és Claudio Lotito elnök állítólag már az utódjelöltek között szemezget.

A lalaziosiamonoi.it („a Lazio mi vagyunk”) híre szerint az elválást Piolival leginkább az edző még következő 18 hónapra garantált 3 millió eurós fizetése hátráltatja, amely összeg kifizetése egyelőre gondolkodásra készteti Lotitót. Ugyanakkor a Lazio-érzelmű honlap beszámolója szerint, ha a csapat a folytatásban is gyengén teljesít a bajnokságban – jelenleg a 12. –, akkor útilaput köthetnek Pioli talpára.

Az oldal két nevet említ lehetséges utódként: Cristian Brocchit, a Milan Primavera-csapatának jelenlegi edzőjét, aki 2013-ban a Lazióban fejezte be pályafutását, illetve Bruno Giordanót, a Tatabánya szakvezetőjét, akinek állítólag nem jelentene gondot jelenlegi állása hátrahagyása, és aki jó kapcsolatot ápol Lotitóval.

Giordano játékosként a Lazio klasszisa volt, 1978 és 1985 között 13-szor szerepelt az olasz válogatottban. Később a Napoliban is futballozott, 1992-ig tartó játékos-pályafutása óta edzőként megfordult a Messinánál és a Pisánál is, legutóbb az Ascolit irányította. A hír néhány nappal azt követően jelent meg, hogy Giordano a honlapnak – nem először – elmondta, nagy vágya, hogy egy nap a Laziót irányíthassa.

„Az álmom válna valóra, ha a Laziót edzhetném. Számomra ezzel egy kör zárulna be. Kettőezer-kilencben hívott Lotito, de azért, hogy tartsam a kapcsolatot a klub és a csapat között. Én azonban edzőnek tartom magam, szükségem van rá, hogy a pálya mellett dolgozzak” – fogalmazott Giordano.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik