HIRDETÉS
MTI 2015.02.23 14:26 Frissítve: 2015.03.31 02:32

Serie A: a Parma játékosai fizetik útiköltségüket Genovába

A csődközeli helyzetben lévő Parma labdarúgócsapatának játékosai fizetnének is azért, hogy eljussanak vasárnap Genovába, s játszani tudjanak a Genoa otthonában.

A Parmán alighanem már tényleg csak az égiek segíthetnek... (Fotó: Reuters)

A parmai együttes hosszú ideje súlyos anyagi gondokkal küzd, több elnöke is volt már a szezonban, s a legutóbbi hétvégén el kellett halasztani az Udinese elleni hazai bajnokiját, mert nem tudott fizetni a biztonsági szolgálat munkájáért és az áramellátásért.

„Szomorú volt a vasárnap, keserűséget éreztem, amiért nem játszhattunk” – nyilatkozta hétfőn Alessandro Lucarelli csapatkapitány. – „Ma mindenesetre megkezdjük a felkészülést a következő, Genoa elleni bajnoki találkozóra, s ha a klub nem tud buszt biztosítani a számunkra, szerzünk négy-öt autót, és elmegyünk azokkal. Készen állunk rá, hogy kifizessük a költségeket.”

Lucarelli arról is beszélt, hogy személy szerint ő akár a negyedosztályban is pályára lépne a csapattal.

„Hét itt töltött év után úgy érzem, ez a mez az enyém, s bármely osztályban hajlandó vagyok játszani benne” – nyilatkozta a 37 éves futballista, aki több mint 200 mérkőzésen játszott a Parmában.

A sereghajtó Parma a jelenlegi szezonban már kétszer is átesett tulajdonosváltáson. Múlt kedden az ügyészség csődeljárás megindítását kezdeményezte a klubbal szemben, miután az új elnök, Giampietro Manenti a hétfői határidőig nem teljesítette milliós nagyságrendű kötelezettségét, nem utalta a játékosok bérét, illetve nem fizette be az adókat.

A nagy múltú klub sorsáról a március 19-én esedékes meghallgatás után születhet döntés. Ha az egyesület csődöt jelent, az olasz amatőrbajnokságban kell újrakezdenie szereplését. A Sampdoria elnöke hétfőn azt a javaslatot tette, hogy az olasz élvonal többi klubja fogjon össze, és segítsen abban, hogy a Parma a mostani szezon végéig folytathassa szereplését.

2019.02.16 12:15:11

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az új Tottinak kikiáltott Nicolo Zaniolo nem nézi jó szemmel anyukája Instagramra feltöltött szelfijeit... – FOTÓK!

2019.02.06 17:33:53

Olasz labdarúgás FARKAS MÁTÉ

CR-mezekért sorban álló távol-keleti turisták, Kolarov-botrány és Sousa-pletyka – római vakáción.

2019.01.30 09:28:49

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. Jók az esélyek, de jöhetnek még riválisok mindkettejük mellé az utolsó napon is.

2019.01.28 10:56:25

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. Borzalmasan nagy a Spalletti-Marotta lista, Madridból és Manchesterből sort vennének.

2019.01.22 23:35:24

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Rács mögé persze senki sem került.