Serie A: A Juventus az egyik kedvenc ellenfelem – Icardi

Vágólapra másolva!
2016.09.18. 22:15
null
Mauro Icardi szeret a Juve ellen játszani (Fotó: AFP)
Hiába szerzett vezetést a második félidő közepén a Juventus, az idényben eddig keveset mutató Internazionale a remekül játszó Mauro Icardi vezetésével fordított, és 2–1-re megnyerte az olasz bajnokság negyedik fordulójában rendezett Derby d’Italiát. A milánóiak irányítását a nyáron átvevő Frank de Boer szerint játékosai végre csapatként játszottak.

 

„A Juventus ellen természetesen extra motiváció van, de sok mindent átbeszéltünk az öltözőben, hogy csapatként működjünk az elsőtől a kilencvenedik percig – mondta Frank de Boer a lefújás után. – Ez nem működött csütörtökön, de ma igen, és ezért meg is érdemeltük a győzelmet.”

A győzelem után az olasz újságírók megkérdezték a holland szakembert, hogy a sikerrel ismét a scudetto várományosai között emlegethetik-e a nerazzurrit.

BUFFON: EZ NEM VALL RÁNK
Gianluigi Buffon, a Juventus csapatkapitánya csalódott volt a vereség után, de szerinte ha a meccs alapján javítani tudnak, még hasznot is húzhatnak a vereségből.

„Fáj [a vereség], mert 65 percig rosszul játszottunk, nem igazán voltunk formában, mégis vezetést szereztünk. A mi csapatunknak nem szabad és nem lehet veszíteni ilyen szituációból. Döntetlen előfordulhat, de vereség nem. Ugyanakkor azt gondolom, ezt a vereség jót is tehet nekünk, és talán normális, hogy nem száz százalékkal figyeltünk a szezon ilyen korai szakaszában. Nyomás alá helyeztek minket, és fejlődnünk kell még. Már három gólt kaptunk szöglet után ebben az idényben, ez nem vall ránk” – mondta Buffon.

„Mindig szép ilyenekre gondolni a nagy győzelmek után, de szerintem most fontosabb, hogy jól felkészüljünk az Empoliból – reagált a holland. – Nagyon hosszú az út, elégedett vagyok a ma estével, de hétről hétre hasonlót kell nyújtanunk, különben az Empoli és más csapatok is legyőznek minket.”

„A Juventus az egyik kedvenc ellenfelem, amelynek szeretek betalálni – árulta el a meccs után a gólt és gólpasszt jegyző Icardi, aki már hétszer talált be bajnokin a torinóiaknak. – Ha így játszunk minden meccsen, sikereket érhetünk el.”

Icardi szerint hiba lenne az első meccsek eredményei alapján pálcát törni De Boer felett.

„Az edzők helyzete rendkívül nehéz a futballban. Tanítanak, okítanak, ám a játékosok lépnek pályára, és nekik kell akcióba önteniük mindezt. Mindig az edzőt büntetik, ám De Boer a kezdetektől fogva jól motivál, nagy nyomást kér tőlünk és irányít minket.”

OLASZ BAJNOKSÁG, SERIE A
4. FORDULÓ

Internazionale–Juventus 2–1 (Icardi 68., Perisic 78., ill. Lichtsteiner 66.)

ÖSSZEFOGLALÓ, TABELLA ÉS TOVÁBBI EREDMÉNYEK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik