Serie A: a játékosok négy hét felkészülési időt kérnek a rajtig

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.20. 12:43
null
Damiano Tommasi szerint az egy hónap elég a felkészülésre (Fotó: Szabó Miklós)
Az Olasz Labdarúgók Uniójának vezetője szerint négyhetes teljes felkészülés szükséges ahhoz, hogy a játékosok ne legyenek kitéve a sérülés magas kockázatának a Serie A újraindulásakor.

„Egyelőre nem kellene a kezdési időpontról beszélnünk, ha jó rajtot akarunk. Más sportágakban hat hét szükséges, nekünk négy elég, hogy folytassuk a bajnokságot” – jelentette ki Damiano Tommasi elnök. A játékosként 25-szörös válogatott sportvezető szerint mindenekelőtt óvatosnak kell lenni és az egészségi szempontoknak kell a legfőbb prioritásnak lenniük.

Olaszországban május 4-én kezdhettek el edzeni ismét a sportolók, de akkor még csak egyénileg. Szerda óta már csapattréningeket is lehet tartani.

A Serie A küzdelmeit március 9-én függesztették fel a koronavírus-járvány miatt, és jelenleg abban bíznak, hogy június közepétől játszhatnak újra mérkőzéseket, de ehhez még hozzá kell járulnia az olasz kormánynak.

Jelenleg két főbb akadálya van az újraindulásnak. Egyrészt a klubok a június 13-i időpontot szavazták meg, miközben az olasz korlátozások június 14-ig tiltják a sporteseményeket. Másrészt a klubok kifogásolják azt a szabályozást, hogy ha egy csapatból bárkinek pozitív lesz a tesztje, akkor mindenkinek 14 napra karanténba kell vonulnia, nemcsak a betegnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik